¨

NFH skal give svar om ligaplads inden 24 timer

Foto: TV ØST

Nykøbing Falster Håndboldklub er blevet kontaktet af DHF efter Skives exit fra ligaen. Inden for 24 timer skal klubben give svar på, om den vil overtage pladsen

En tur tilbage i ligaen kan blive en realitet før tid for Nykøbing Falsters Håndboldklubs (NFH) kvinder, der netop er rykket ned i 1. division.

Skive FH har onsdag morgen meddelt, at klubben trækker sit damehold fra ligaen, og deres plads skal overtages af et andet hold. Nu bekræfter NFH, at Dansk Håndbold Forbund har henvendt sig med muligheden.

Valget er ikke ligetil

NFH er netop blevet kontaktet af DHF omkring, at Skive har trukket deres liga hold med øjeblikkelig virkning. NFH har nu fået 24 timer til at svare, om man vil have pladsen igen, lyder det i en pressemeddelelse fra NFH.

Selv om det må være et drømmescenarie for falstringerne, er valget ikke ligetil. Kvinderne spillede sig i ligaen i foråret 2013, men formåede ikke at klare skærene i sæsonen 2013/2014 til at forblive i landets bedste række. Derfor rykkede de ned, men da Vejen EH trak sit hold på grund af konkurs, fik NFH mulighed for at overtage pladsen. Det sagde klubben ja til, men sæsonen 2014/2015 har budt på nederlag stort set hele vejen igennem med 18 tabte kampe, to uafgjorte og blot to sejre.

Stof til eftertanke

Den oplevelse vil man gerne undgå igen. Og selv om NFH med deres nye strategiplan 2.0+ har oprustet kraftigt på spillerfronten og blandt andre indkøbt landsholdsspilerne Kristina 'Mulle' Kristiansen og Mette Gravholt, så var planen ikke at rykke op nu.

- Strategien har været, at vi med en smal trup og en stærk start syver skulle vinde 1. division og derefter begynde opgraderingen, når vi var rykket op i Dame BOXERligaen. Udfordringen er, at vi allerede nu skal tage step to i NFH version 2.0+, hvor vi efter vores plan først skulle steppe op om et år. Det giver stof til eftertanke, og vi er internt i NFH nødsaget til at tage beslutningen internt i vores organisation og med vores partnere først. Vi holder ekstraordinært bestyrelsesmøde sidst på dagen i dag for at beslutte, i hvilken række NFH er at finde i næste sæson, siger klubbens direktør Søren Jacobsen i en pressemeddelelse.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App