¨

Nedrivningspuljen: V-ordfører åbner kattelem for Lolland og Guldborgsund

02:38

Venstres landdistriktsordfører, Thomas Danielsen, siger, at man er klar til at kigge på, hvordan man kan sørge for støtte til nedrivning af huse.

Fra 9,2 millioner til 3,6 millioner kroner.

Dét er udviklingen i de midler, Guldborgsund Kommune kan søge til nedrivnings af faldefærdige huse, fordi den såkaldte nedrivningspulje beskæres med knap 75 procent.

En stor bét, da Guldborgsund er den kommune, der hidtil har revet næstflest huse ned med hjælp fra nedrivningspuljen. I alt er det blevet til 193 nedrivningssager fra januar 2014 til april 2017. Naboerne i Lolland Kommune topper listen med i alt 321 sager.

Men der er måske hjælp på vej til de to ø-kommuner, fortalte Venstres landdistriktsordfører Thomas Danielsen i et interview med TV ØST onsdag. Forud var der blevet holdt en høring på Christiansborg om netop den omdiskuterede nedrivningspulje.

Læs også Få overblikket: Bliv klogere på nedrivningspuljen her

- Det, vi drøftede på høringen i dag (onsdag, red.), var jo også, om man for eksempel skulle kigge på de kommuner, som rent faktisk er meget aktive; om de eventuelt skulle opprioriteres lidt. Skal vi finde en ny model for fordeling af de her nedrivningsmidler? Det er én model at gøre det på, sagde Thomas Danielsen (V) og fortsatte:

- En anden model er selvfølgelig den lange række af landdistriktstiltag, som vi tager sideløbende. Det er jo ikke sådan, at vi laver den her omprioritering og så ikke gør andet. Vi har lavet langt over 100 forslag for at sikre en positiv udvikling i landdistrikterne, og det tager vi selvfølgelig hånd om sideløbende.

- Men det er en interessant debat, om man eventuelt skulle prioritere puljen anderledes rent geografisk i Danmark, tilføjede han.

Se hele interviewet i videoen ovenfor.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App