Minister afviser broforslag fra DF

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) er ikke begejstret, selvom Dansk Folkeparti mener at have fundet løsningen på den politiske strid om Storstrømsbroen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk Folkeparti meldte sig i dag på banen med endnu et forslag til at finansiere en ny Storstrømsbro. Partiet vil lade det statslige selskab Sund & Bælt, som også administrerer Øresundsbroen og Storebæltsbroen, stå for finansieringen af en ny Storstrømsbro.

Men forslaget får ingen opbakning fra transportministeren:

- Jeg tager imod indspillet her, men jeg synes sådan set, at det stadigvæk er meget, meget, meget, meget, meget, meget, meget problematisk, siger Henrik Dam Kristensen til ritzau.

Broforhandlinger i hårdknude
Den nye Storstrømsbro har i den grad fået vandene til at skilles i dansk trafikpolitik.

Regeringen vil finde de 3,9 milliarder, som en ny bro koster, i Infrastrukturfonden, der afsættes til forskellige trafikprojekter.

Men de borgerlige partier vil hellere finde pengene ved at udskyde tilbagebetalingen af den kommende Femernforbindelse og i stedet bruge Infrastrukturfondens midler til at bygge nye veje.

Uenighederne fik for små to uger siden transportministeren til at udskyde forhandlingerne på ubestemt tid.
- Man kan ikke ligefrem sige, at regeringen har været konstruktiv i dette forløb, men nu rækker vi altså hånden frem til ministeren, siger trafikordfører Kim Christiansen (DF).

"ikke reelle penge"
Men forslaget får altså ikke regeringen til at bide på krogen og genoptage forhandlingerne.
- Vi er tilbage ved, om det skal betales her og nu med nogle penge, som er af en sådan karat, at vi også kan bruge dem hos købmanden. Det er stadigvæk ikke reelle penge i hånden, siger Henrik Dam Kristensen om DF's forslag.

Transportministeren vil ikke ind på, hvornår han vil genoptage forhandlingerne.

/ritzau/