¨

Milliontyveri af minkskind

Foto: TV ØST

Natten til mandag slap ukendte gerningsmænd afsted med 2600 minkskind fra en minkfarm i Idestrup. Tyveriet er det tredje af sin slags i december.

Tyvene skaffede sig adgang til de 2600 minkskind igennem loftet i den staldbygning, som minkskindene lå i. Minkavler Mogens Lund Andersen sov få meter derfra i sit hus, men han hørte ingenting. Hans to hunde reagerede heller ikke på tyveriet.

- Tyvene hev skindene op igennem en loftslem og kørte dem væk i en bil. De må være yderst professionelle, siger Mogens Lund Andersen.

Minkskindene er over en million kroner værd, og de svarer til omkring 30 procent af hele Mogens Lund Andersens produktion.

- Det bliver en rigtig dårlig jul, for forsikringen dækker ikke. Vi har lås og elektronisk sikring på dørene men ikke på loftet, siger han.

Politiet efterforsker nu sagen. De tror, at skindene for længst er ude af Danmark.

- Vi har en ide om, at skindene skal afsættes i Østeuropa, men hvor i Østeuropa, det ved vi ikke, siger Allan Holm, der er vicepolitikommissær hos Nykøbing Falster Lokalpoliti.

Det er tredje gang i december, at værdifulde minkskind bliver stjålet her i regionen. Torsdag den 1. december blev der stjålet 2500 skind i Gevnø på Stevns. Weekenden efter gik det udover en minkfarm i Nørre Asmindrup i Odsherred.

02:28 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App