Millionstøtte til udsatte unge

Guldborgsund Kommune vil bygge 12 startboliger til udsatte unge, så de kan komme godt i gang med voksenlivet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hele 6.421.862 millioner kroner har Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter bevilget Guldborgsund Kommune. Og det bliver de socialt udsatte, som får glæde af pengene.

Guldborgsund Kommune vil nu etablere 12 startboliger, hvor udsatte unge kan få hjælp til en god start på voksenlivet, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Startboligerne skal opretholdes i en periode på 15 år og er en boligform, der skal hjælpe de 18-24 årige med at blive introduceret godt til det voksne liv. Ifølge kommunen skal der også tilknyttes en social vicevært, som skal hjælpe de unge lige fra praktiske ting i hverdagen til store spørgsmål som uddannelse og job.

-      Jeg er glad for den store støtte til vores unge mennesker. Det er vigtigt, at de får en god start på voksenlivet, og her er bolig og job en meget vigtig del. Det er min opfattelse, at ordningen med en social vicevært, kan hjælpe de unge i gang, og være med til at løse store og små opgaver og problemer, inden de bliver for store og uoverskuelige, siger Ole Bronné Sørensen, der er formand for handicap og psykiatriudvalget i Guldborgsund Kommune.

De 12 startboliger skal etableres i eksisterende bygninger, der er beliggende i Bymidten.