Mille har ADHD: Først efter et halvt års ventetid fik hun lov at tage kørekort

Endelig har Mille Jensine Belling Clausen fået tilladelse fra Færdselsstyrelsen til at gå op til teori- og køreprøve.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er normalt lang ventetid på at kunne tage et kørekort. Men har du en diagnose, kan ventetiden vare endnu længere. Mille Jensine Belling Clausen på 18 år har ventet i et halvt år på en tilladelse til at må gå til køreprøve, fordi hun har diagnosen ADHD. Nu har hun endelig fået lov: 

- Jeg synes, det er ærgerligt, man skal vente så lang tid, bare fordi man har en diagnose. Jeg har været nødt til at udskyde planer med vennerne, fordi jeg stadig ikke har fået kørekort, siger hun til TV2 ØST.

quote Jeg synes, det er ærgerligt, man skal vente så lang tid, bare fordi man har en diagnose

Mille Jensine Belling Clausen

Nu er det så endelig lykkedes at få lov til at tage køreprøverne, og dermed håber Mille Clausen fra Stubbekøbing på at kunne være godt kørende inden længe: 

- Jeg regner med, at der går en halvanden måned, inden jeg skal til teori- og køreprøver, siger hun.

Mille Clausen startede med at tage kørekort helt tilbage i sommeren sidste år. Den 10. oktober 2021 sendte hun en lægeerklæring til Færdselsstyrelsen, hvor informationer omkring hendes ADHD-diagnose fremgik. Styrelsen skulle herefter godkende, om det var forsvarligt at lade Mille Clausen gå til teori- og køreprøve. 

Mille Jensine Belling Clausen har lært at leve med sin ADHD uden medicin. Både hendes læge og kørelærer bakkede op omkring, at hun kunne gå til køreprøve.
Mille Jensine Belling Clausen har lært at leve med sin ADHD uden medicin. Både hendes læge og kørelærer bakkede op omkring, at hun kunne gå til køreprøve. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Lægen vurderede, at Mille Clausen klarede sig godt uden medicin og at, "Mille fremstår som en rolig pige, der er god i kontakten. Ingen behov for yderligere opfølgning."

Der var således ikke udsigt til, at der skulle være problemer med at indhente en tilladelse. 

Læs også
ADHD har udskudt Milles køreprøve i et halvt år - og hun venter stadig
Læs også
ADHD har udskudt Milles køreprøve i et halvt år - og hun venter stadig

Lægeerklæringen var dog ikke god nok til Færdselsstyrelsen, som i januar krævede endnu flere oplysninger for, at Mille Clausen kunne få lov at gå til køreprøve. Dengang skrev de blandt andet:

"Det ønskes ligeledes oplyst, om der er tilstrækkelig impulskontrol og dømmekraft til, at det vurderes, at du kan køre sikkert."

VIDEO: Mille Clausen stod frem i TV2 ØST i marts 2022. Se historien her:


ADHD-foreningen: Spild af tid

Tilbage i marts rejste direktøren i ADHD-foreningen en skarp kritik af sagsbehandlingen i Færdselsstyrelsen: 

- Jeg tænker, det er spild af vores tid, hinandens tid og ikke mindst ressourcer. Lægen har indstillet hende og lavet en vurdering af hende. Han kan kun gøre det én gang til og så sætte flere ord på, konkluderede Camilla Louise Lydiksen.

Færdselsstyrelsen kommenterer ikke på enkeltsager i medierne og ønskede i marts ikke at medvirke i et generelt interview på hverken tv eller telefonisk. Styrelsen kunne dengang ikke forholde sig konkret til fremsendte spørgsmål over mail. 


Nyhedsoverblik