Middelaldercenter må lukke sæson tidligere efter corona-regning

Middelaldercenteret i Nykøbing Falster må lukke sæsonen tidligere end forventet. Gæsterne har været få, og coronaen koster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har været en noget anderledes sæson på Middelaldercentret i Nykøbing Falster. Som så mange andre, har centret været ramt af corona-restriktioner. Blandt andet er alle middelalderhusene blevet lukket af med reb.

quote Vi har måtte ansætte ekstra personale til at varetage vagtfunktioner, plus vi har måtte ansætte ekstra rengøringspersonale

Pia Bach, Områdeleder Middelaldercenteret

- Det passer jo ikke så godt til en middelalderby, men sådan er det bare i år, siger Pia Bach, områdeleder hos Middelaldercenteret.

- Vi har måtte ansætte ekstra personale til at varetage vagtfunktioner, plus vi har måtte ansætte ekstra rengøringspersonale, fordi corona gør, at rengøringskravene er voldsomt skærpet, fortæller Pia Bach.

Corona presser økonomien

Undervejs har Middelaldercenteret modtaget støtte fra hjælpepakker, har kunnet tage halv pris takket været statsstøtte, men alligevel har det ikke været nok. Økonomien er nu så presset, at centret lukker for sæsonen før tid.

- De ekstra lønninger, og det antal færre gæster, vi ved, vi får efter sommeren, betyder, at vi må lukke. Vi bliver nødt til, for centerets skyld, at vise rettidig omhu og sørge for, vi har et center til næste år, siger Pia Bach.

Pia Bach, Områdeleder hos Middelaldercenteret i Nykøbing Falster.
Pia Bach, Områdeleder hos Middelaldercenteret i Nykøbing Falster. Foto: Kevin Rasmussen

Normalt lukker turistsæsonen 30. september. Herefter genåbner det i efterårsferien til sæsonens afslutning, men i år slutter festen altså allerede på søndag den 16. august.

- Det er smadderærgerligt. Det er også ærgerligt ikke at få efterårsferien som normalt er afslutningsbraget, fortæller Pia Bach.

Det er Lotte Nielsen enig i. Hun er ansat som madmor på Middelaldercenteret.

- Det er brandærgerligt, men hvis der ikke er publikum til det, giver det jo fuldstændig mening. Det vigtigste er, vi åbner til næste år, siger Lotte Nielsen.

quote Vi bliver nødt til, for centerets skyld, at vise rettidig omhu og sørge for vi har et center til næste år

Pia Bach, Områdeleder Middelaldercenteret

Færre gæster

Mange turistattraktioner i regionen har oplevet en stor tilstrømning af gæster i løbet af sommeren, blandt andet Borgcenteret i Vordingborg. Samme stigning har man dog ikke oplevet på centeret i Nykøbing Falster. Heldigvis udviste flere af dagens besøgende stor opbakning til Middelaldercenteret.

- Det koster jo også at have det åbent, så jeg kan godt forstå, de er nødt til at lukke det. Vi kan ikke gøre noget ved det, siger Ulla Dahl fra Stege.

Flere besøgende lover, de nok skal bakke op om Middelaldercenteret.
Flere besøgende lover, de nok skal bakke op om Middelaldercenteret. Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

Det samme mener Peter Travis fra Humlebæk, der lover, han nok skal komme igen.

- Man kan ikke rumme det hele på en gang, så nu kan vi se det, og der er rigeligt at tage fat på, som man kan se udefra, og så tror jeg da nok, jeg kommer igen en anden gang og ser, hvordan det så ser ud indvendigt.

Middelaldercentret vil, efter planen, slå dørene op igen til maj næste år.