Michael Christensen er tilbage i Danmark

Den syge og svækkede Michael Christensen fra Falster er nu landet på dansk jord, og er modtaget på en afdeling på et dansk sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Turen har været lang og hård, men det gik godt, og Michael har klaret det fint," skriver initiativtageren til indsamlingen til Michael Christensens hjemrejse fra Filippinerne, Janne Tholstrup i en pressemeddelelse.

Frivillige samlede over 350.000 kr. ind
Michael Christensen kom slemt til skade i en motorcykelulykke i Filippinerne for fem måneder siden, men da han ikke havde en rejseforsikring, kunne han ikke få hospitalsbehandling og den dyre hjemtransport betalt.

Se video: Fanget på Filippinerne efter ulykke

Han har derfor ligget på et sygehus i Cebu i Filippinerne og har ifølge familie og øjenvidner dernede fået det værre og værre.

Da hans familie havde betalt hospitalsregninger for ca. 165.000 kr., havde de ikke flere penge, og derfor startede Janne Tholstrup en indsamling via Facebook. Den er nået op på over 350.000 kr.

Kæmpe lettelse
"Det er en kæmpe lettelse at konstatere, at det, der for mig var et uovervejet initiativ, som jeg ikke kendte konsekvenserne af, rent faktisk har vist sig at bære frugt i en sådan grad, at det muligvis har reddet en mands liv, og at han nu kan genforenes med hans familie," skriver Janne Tholstrup.

Hun takker desuden for støtten til Michael Christensen.

Læs også: Besøgsven: Michael græd, da han hørte om redning

Hvor meget, det har kostet, at få Michael Christensen behandlet og sendt hjem er endnu ikke afregnet.

Familien ønsker ifølge Janne Tholstrup ro til at være sammen med Michael Christensen og støtte ham i hans kommende behandlingsforløb.