Mark O. er klar til bronzekamp ved VM i brydning

Efter tre sejre og et enkelt nederlag er Mark O. Madsen klar til bronzekampen ved VM i brydning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmarks bedste bryder Mark O. Madsen er godt kørende ved VM i brydning i Budapest. Kun den regerende verdensmester har indtil videre fået ham ned med nakken og i aften kæmper han bronzekamp.

Danskeren har vandt hans tre første kampe i klassen op til 74 kilo.

I semifinalen var den regerende, russiske verdensmester, Vlasov, dog for stor en mundfuld, selvom Mark O. Madsen havde muligheder for at tage sejren.

Mark O. Madsen, som fire gange tidligere har vundet medaljer ved VM i brydning, vandt i kvartfinalen med 5-0 over bulgareren Yavar Dimitrov Yanakiev.

I sin første kamp havde danskeren besejret iraneren med det lange navn Hadi Asadollah Alisadehpournia med 4-0.

Mark O. Madsen er kendt for en aggressiv brydestil, og den prøver man at fremme i brydesporten, blandt andet med en regelændring, hvor bryderne skal kæmpe to gange tre minutter i stedet for tidligere tre gange halvandet minut.

Madsens anden kamp blev tæt. Mark O. Madsen, som rev flere ledbånd over i en tommelfinger for fem måneder siden, vandt med 3-1 over japaneren Takehiro Kanakubo.

På grund af skaden er VM i Ungarns hovedstad hans første internationale brydestævne i flere måneder, og hans forberedelse har været anderledes end normalt, fordi han har plejet tre overrevne ledbånd efter en operation.

Mark O. Madsen kæmper bronzekamp i aften.