Mand sigtes for at stikke bekendt i ryggen med kniv

En 51-årig mand er sigtet for grov vold ved at stikke en anden mand i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har søndag formiddag anholdt en 51-årig mand, som sigtes for at have stukket en mand på 63 år med kniv i kolonihaverne Sommerlyst i Nykøbing Falster.

Det oplyser vagtchef Jan Nielsen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

I løbet af lørdagen var politiet massivt til stede i kolonihaveforeningen ved Nykøbing Falster med tungt bevæbnede betjente i jagten på gerningsmanden til knivoverfaldet. Områdets bebobere blev bedt om at holde sig inden døre, ligesom hele området blev spærret af.

Her traf politiet imidlertid ikke eftersøgte. Hvorvidt manden lykkedes med at skjule sig eller havde taget flugten, inden politiet mødte op i haveforeningen, vides ikke.

Uden for livsfare

Søndag formiddag kunne politiet på baggrund af et tip anholde eftersøgte.

- Vi fik en anmeldelse om, at man mente at have set ham på gaden i Marielyst, siger Jan Nielsen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

- Anholdelsen foregik helt udramatisk.

Manden, der blev stukket i ryggen, blev umiddelbart efter overfaldet meldt uden for livsfare.

Grundet forbrydelsens karakter valgte politiet at rykke massivt ud til haveforeningen, oplyser vagtchefen:

- Vi var massivt til stede med de ressourcer, som vi havde til rådighed, og som vi fandt nødvendige at sætte ind i en situation, der handler om en forbrydelse af grovere karakter.

Under aktionen i kolonihaveforeningen havde politiet ikke kontakt med gerningsmanden. Derfor blev der blandt andet sat en drone fra Beredskabsstyrelsen ind for at få et overblik over området.

Grundlovsforhør mandag

Ifølge vagtchefen kender de to mænd kun hinanden overfladisk.

- De har ikke noget udestående med hinanden, men de bor i samme område, og det er sådan, de har kendskab til hinanden, siger vagtchefen.

Politiet kender søndag formiddag endnu ikke motivet til overfaldet. Den formodede gerningsmand blev anholdt klokken 09.12 og kørt til afhøring.

Den 51-årige er sigtet for grov vold, og han skal efter planen fremstilles i grundlovsforhør mandag, hvor han i så fald begæres varetægtsfængslet.

Man skal fremstilles for en dommer inden for 24 timer, efter at man er blevet anholdt, så dommeren kan afgøre, om der er grundlag for fængsling, eller om man skal løslades.