Mand fængslet efter vold mod tjenestemænd tre dage i træk

En 32-årig mand fra Sakskøbing er blevet fængslet i surrogat på psykiatrisk afdeling, efter han tre dage i streg har slået tre tjenestemænd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 32-årig mand fra Sakskøbing har haft nogle travle dage.

For allerede lørdag kom han i politiets varetægt, da han forsøgte at stjæle en arbejdsvogn fra Nykøbing Falster Sygehus. Men da betjentene ankom, slog han den ene betjent i ansigtet. Et slag, der efterfølgende gav betjenten et blåt øje. 

Men senere samme sag blev den 32-årige mand løsladt. 

- Det, at han har slået en betjent én gang, gør ikke, at vi kan varetægtsfængsle ham allerede lørdag, siger politikommisær, Bo von Würden, fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Søndag er den gal igen

Men søndag var den gal igen med den 32-årige mand. Her blev politiet tilkaldt, da han forårsagede en masse uro på Forsorgshjemmet Saxenhøj. 

Da politiet dukkede op, slog den 32-årige igen en betjent, som dog nåede at afværge slaget.

Mandag blev manden løsladt, men der skulle ikke gå mere end 1 time og 18 minutter, før han igen var at finde på forsorgshjemmet, hvor han denne gang forsøgte at slå en af de ansatte. 

Og så gik den ikke længere. 

- Når man gør det gentagende gange, så har vi mulighed for at anholde ham og fremstille ham i grundlovsforhør, siger Bo von Würden. 

I surrogat på psykiatrisk afdeling

Den 32-årige mand er nu fængslet i surrogat på psykiatrisk afdeling indtil den 21. marts, hvor han skal fremstilles i grundlovsforhør. 

- Han har ingen diagnose, så vidt jeg ved, siger Bo von Würden.

- Men han skal have en mentalundersøgelse senere i forløbet. 

Hvilken straf den 32-årige mand kan se frem til, kan Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ikke sige noget om på nuværende tidspunkt.