¨

Må aflive katte

Foto: TV ØST

Din kat er fredløs, hvis den bevæger sig ind i naboens have. Naboen må simpelthen slå katten ihjel, og det ER faktisk sket i en række tilfælde her i regionen. Dyreværnsfolk er i oprør over den gamle lov, der tillader drab på andres husdyr:

Det kan vække irritation, når naboens kat render rundt i din have, skræmmer fuglene væk og efterlader ekskrementer. For nogen bliver irritationen så stor, at de tager livet af naboens kæledyr. Og det må de faktisk godt. Dyrenes beskyttelse er i oprør over loven.

Tina Petersen fra Nykøbing Falster har fire katte, og hun elsker dem næsten ligeså meget som sine børn.  

Men de er ikke ligeså populære på den anden side af hækken.

I efteråret blev katten Lykke ramt af et haglgevær. Det var rent held, at katten overlevede.

Landbetjenten har været på besøg. Men selvom det kan bevises, at skuddene kommer fra en nabo, er der ikke noget, han kan gøre. Dyrenes beskyttelse vil have loven ændret.

Det vides ikke, hvor mange katte, der er blevet forsøgt aflivet af naboen. Sidste år modtog Dyrenes beskyttelse 12 henvendelser her fra regionen om nabostridigheder pga. en kat. Tallet er formentlig højere, for hvert år forsvinder mange katte sporløst.

Loven om Mark- og Vejfred tillader, at du indfanger katten og får den aflivet, hvis du har varslet katteejeren inden for det sidste år. Loven stammer fra 1953.

Formanden for Folketingets udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, René Christensen, vil nu gå til ministeren med et forslag om at ændre loven. René Christensen finder loven forældet.  

Hvis du gerne vil skræmme naboens kat væk fra din have uden at tage livet af den, så anbefaler Dyrenes Beskyttelse, at du skyder efter den med en kraftig vandpistol. Så kommer den ikke igen foreløbig.

Et andet tip lyder på at strø indholdet fra brugte teposer eller dråber af pebermynteolie rundt i dine bede. Det skulle også holde katten væk.

 

03:05 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App