¨

M/F Copenhagen er ved at være klar til afgang

Billedet her er fra den fem dage lange prøvesejltur, som M/F Copenhagen var på i slutningen af november. Foto: Ivan S. Larsen/FAYARD A/S

Onsdag skal Scandlines' anden hybridfærge for første gang sejle passagerer mellem Gedser og Rostock.

Endnu en færge, der sejler på en blanding af diesel og batteri-kraft, er nu klar til afgang mellem Gedser og Rostock.

Scandlines anden såkaldte hybridfærge, M/F Copenhagen, sejlede nemlig mandag fra det fynske værft FAYARD, så det kan være klar til at medtage passagerer onsdag den 21. december. Her begynder færgen nemlig at indgå i regulær drift, oplyser Scandlines i en pressemeddelelse.

I slutningen af november var færgen på en fem dage lang prøvetur, hvor der var omkring 100 mennesker ombord. Turen gik blandt andet til det nordlige kattegat.

- Skibet performer helt som forventet. Det er en fornøjelse, siger seniorkaptajn Christian B. Jensen om prøveturen.

Skal snart på værft igen

M/F Copenhagen skal dog snart en tur forbi værftet igen. Scandlines og færgeproducenten har nemlig vurderet, at det system, der sprøjter diesel ind i motorerne på færgen, ikke fungerer optimalt og skal ombygges.

De nye indsprøjtningsmoduler kan først blive leveret i januar, og derfor skal M/F Copenhagen og den anden hybridfærge på ruten mellem Gedser og Rostock, M/F Berlin, på værft i løbet af næste måned.

Det betyder dog ikke noget for sejlplanen, at de to hybridfærger tager en pause. I mens de er væk bliver to andre skibe indsat.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App