¨

Lokale genåbner butik

03:58

De fleste af os, der bor i et mindre lokalsamfund, ved, hvor vigtigt det er at have en lille købmand eller Brugs, når man mangler mælk, mel eller smør. Og hvis Brugsen så lukker - så kan man vælge enten at læne sig tilbage og sige, at det er udviklingens skyld, eller man kan gøre som de lokale har gjort i Orehoved på Nordfalster. De har nemlig længe kæmpet for at skaffe kapital, så de kunne genåbne byens gamle Brugs. I dag lykkedes det så:

Hvad gør man, når Brugsen lukker i det lille lokalsamfund? Man kan læne sig tilbage og sige, at det er udviklingens skyld, eller man kan gøre som de lokale har gjort i Orehoved på Nordfalster.

På Orehoved har lokale kræfter længe kæmpet for at skaffe kapital, så de kunne genåbne byens gamle brugs. I dag skete det så, og målt på antallet af lokale, der var mødt op til åbningen, så ser fremtiden lys ud for den nye butik i de gamle lokaler.

De lokale ildsjæle, der står bag genåbningen har indsamlet omkring 160.000 kr., og har nu ansat Charlotte Mørck Billund der ansat som butiksbestyrer:

- Jeg tror på at vi ved at sælge mange lokale varer kan trække folk til, så det bliver en succes siger hun.

Blandt de omkring 150 mennesker der var mødt op for at se deres genåbnede butik var der stor tilfredshed med den nye butik, og alle de fremmødte TV ØST talte med lovede, at de fremover ville handle i butikken, der har fået navnet Nordfalster Lokalmarked.

- Det er så dejligt at vi har fået butikken tilbage for så behøver jeg ikke ringe til min familie for at få handlet, siger Kirsten Borch, der bor lige om hjørnet, og derfor let kan gå derned med sin rollator.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App