Lokal teatergruppe får en halv million til forestilling om modstandskvinde

Øernes Kunstfond giver 500.000 kroner til en omrejsende forestilling om modstandskvinden Monica Wichfeld.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stine Pilt Olsen glæder sig over, at en drøm om en forestilling, nu endelig ser ud til at blive virkelighed.

Hun er direktør for teatergruppen Lykke og Fremgang, der tidligere har lavet forestillinger om livet på Lolland og Falster, og som netop har fået bevilget 500.000 kroner af Øernes Kunstfond.

- Det betyder simpelthen så meget, siger hun.

En evigt aktuel historie

Pengene skal bruges til at skabe en omrejsende teaterkrønike i samarbejde med det lokale erhvervs- og foreningsliv på Lolland og Falster. Forestillingen fortæller historien om godsejerfrue Monica Wichfeld, som var ledende i modstandskampen i Danmark under 2. verdenskrig.

quote Det er en historie om en kvinde, der tør stille sig uden for mængden

Stine Pilt Olsen, direktør, Lykke og Fremgang.

Monica Massy-Beresford blev født i London, men giftede sig med den danske godsejer og diplomat Jørgen Wichfeld. Sammen boede de på godset Engestofte ved Maribo, og Monica Wichfeld blev en del af den danske modstandsbevægelse under 2. verdenskrig.

I 1944 blev hun dømt til døden af tyskerne, og i 1945 døde hun af sygdom, mens hun var i tysk fangenskab. I år er det 75 år siden afslutningen af 2. verdenskrig, men historien om Monica Wichfeld er stadig relevant, mener Stine Pilt Olsen.

- Historien er lige så aktuel i dag, som den var dengang, siger hun.

- Det er en historie om en kvinde, der tør stille sig uden for mængden og kæmpe for det, hun tror på, siger Stine Pilt Olsen.

En omrejsende forestilling

Lykke og Fremgang har tidligere lavet en omrejsende teaterkrønike, hvor skuespillerne optrådte rundt om i forsamlingshuse på Lolland og Falster. Og det format kommer gruppen til at genbruge, når de i 2021 sætter forestillingen om Monica Wichfeld op.

- Det er sindssygt hårdt at rejse med, men det kan simpelthen noget, siger Stine Pilt Olsen.

- Vi kommer ud til folk, i stedet for at de skal komme til os, og vi har et fantastisk samrbejde med forsamlingshusene, siger hun.

Sjællands Teater
Læs også
Ansøgningen er godkendt - Sjælland får Danmarks største egnsteater 
Sjællands Teater
Læs også
Ansøgningen er godkendt - Sjælland får Danmarks største egnsteater 

I alt 43 projekter har i dag fået svar fra de Regionale Kunstfonde, som består af Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond, om, at de vil modtage støtte til at realisere deres projekter. Også Guldagergaard i Slagelse, Litteratur over Præstø Fjord og Asterions Hus i Vordingborg har fået støtte fra Øernes Kunstfond.

Fælles for det væld af forskelligartede projekter, som de Regionale Kunstfonde støtter, er, at det er initiativer inden for kunst og kultur, hvor kunstvirksomheder indgår samarbejder med erhvervslivet, og hvor der er fokus på at udvikle, styrke og fremme en bæredygtig og nyskabende forretningsudvikling.


Nyhedsoverblik