Lokal håndboldspiller udtaget til landsholdet

Håndboldspiller Camilla Fangel fra Nykøbing Falster Håndboldklub har fået en plads på det landshold, der skal repræsentere Danmark ved EM i beachhåndbold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når de danske beach-kvinder skal revanchere EM-sølvet på hjemmebane i Randers den 9.-14. juli, bliver det med en spiller fra Nykøbing Falster Håndboldklub (NFH) på holdet.

Det skriver Dansk Håndbold Forbund i en pressemeddelelse.

Stor forsvarsrolle venter

Camilla Fangel er netop blevet udtaget til landsholdet, hvor der i første omgang er sat navn på 8 ud af 10 EM-pladser, og landstræner Morten Holmen satser på den stærke, rutinerede stamme, som efterhånden har flere strandmesterskaber på cv’et.

- 7 af de 8 spillere har tidligere været med til beach-mesterskaber, og der er blot en debutant på holdet, nemlig Camilla Fangel, der er udset til at udfylde en stor forsvarsrolle, siger Morten Holmen, som henviser til, at der har været afbud til denne slutrunde fra rutinerede spillere på netop forsvarspositionen.

- Selv om vi umiddelbart er lidt svækket på nogle af positionerne, er jeg faktisk godt tilfreds, og jeg synes ikke, vi er så langt fra det niveau, hvor vi plejer at ligge, fortsætter Morten Holmen, der nu ser frem til at samle truppen i weekenden, hvor de skal deltage i en beach-turnering i Helsingborg.

Turnering i vente

Under weekendens 2-dages-turnering spilles 6 eller 8 kampe mod svenske klubhold, deriblandt Helsingborgs beach-hold, der også udgør det svenske beach-landshold. Til denne samling deltager ud over de 8 EM-spillere også Stina Madsen, HC Odense, og Elisabeth Duus Sørensen, Roskilde.

De 8 udtagede EM-spillere er:
Hanne Frandsen, HK Halden
Line Gyldenløve Kristensen, Bjerringbro FH
Maj Tornøe Johansen, HC Odense
Lise Knudsen (u/ klub)
Sisse Jongberg, BK Ydun
Pernille Rähr Sørensen, BK Ydun
Melanie Fuglsbjerg, Horsens HK
Camilla Fangel, NFH Nykøbing Falster

De sidste 2 spillere til EM-truppen udtages i løbet af denne måned.