¨

Lindeskovskolen får penge til ekstra modtageklasse

Foto: TV ØST

Der er 200.000 kroner på vej til Lindeskovskolen i Nykøbing Falster, så den fra 1. marts kan oprette en ekstra modtageklasse til børn med ikke-dansk baggrund.

Fra 1. marts får Lindeskovskolen en ny modtageklasse til børn med ikke-dansk baggrund. Børn, familie og uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune har netop besluttet at give 200.000 kroner til formålet.

- Vi er alle sammen i udvalget enige om beslutningen, og vi er enige om, at vi også skal have fundet en mere permanent løsning på området, siger Janne Hansen (V), der er formand for udvalget.

Uholdbar løsning med sygemeldingspenge

De 200.000 kroner skal i første omgang tages fra skolernes pulje til langtidssygdom, men sygemeldingerne stiger, og derfor er det uholdbart i længden at tage pengene fra den kasse. Derfor er medlemmer i børn, familie og uddannelsesudvalget enige om at søge økonomiudvalget om penge til en permanent modtageklasse på Lindeskovskolen, der i alt kommer op på fire modtageklasser.

- Med hver flygtning følger der en kompensation fra staten, og lige nu er det lidt uklart, hvor de penge havner. Vi vil gerne bede økonomiudvalget se på, om en del eller hele beløbet til en ny modtageklasse kan komme fra den pulje, da klassen er en stor del af integrationen, siger Janne Hansen.

Læs også: Forældre og lærere råber vagt i gevær

Lige nu har en fjerdedel af børnene på Lindeskovskolen muslimsk baggrund, og der er børn nok til fem modtageklasser, mens der hidtil kun har været økonomi til tre. Det har fået flere forældre til at varsle, at de vil flytte deres børn til andre skoler, og en elev har allerede skiftet skole på den baggrund.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App