Leder: Sikkerheden var ikke god nok

Daglig Leder erkender nu at sikkerheden ikke var god nok på Børne- og Familiecenter Guldborgsund, efter to drenge i nat stjal en personalebil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Leder op af stolen

Holger Schou Rasmussen erkender, at sikkerheden i hans institution ikke var god nok.

Tyveriet af både personalebil og nøgler kunne lade sig gøre, fordi institutionen kun har sovende nattevagter. Derfor skred han i dag til handling.

- I dag går jeg i gang med at omstille til vågne nattevagter. Det havde med stor sandsynlighed forhindret det. Vi skal også have skiftet vores hasper på vinduerne ud. Og så skal vi gennemgå vores procedurer med tilsynet, siger Holger Schou Rasmussen.

Rystet mor
Carina Kristensen er dybt rystet

- Det er jo fuldstændig forfærdeligt. Det må de ikke, og det burde slet ikke kunne lade sig gøre. Jeg er meget chorkeret, siger Carin Kristensen.

Hendes søn på syv år stjal i nat en bil sammen med en ven på seks år.

- Jeg blev ringet op af en fremmed mand, i nat klokken fire, der sagde, at min søn havde stjålet en bil. Og så tænkte jeg, det kan ikke lade sig gøre. Han er jo kun syv år, siger Carina Kristensen.

Sønnen bor på Børne og familiecenter Gulborgssund I Nykøbing Falster, hvor han bliver undersøgt for personlige forhold.

I nat brød han ind på institutionens kontor med en kammerat.

Syv-årig kørte Toyota Aygo
Leder af centret Holger Schou Rasmussen forklarer, hvordan de er kravlet ind ad vinduet til kontoret og har stjålet nøglerne

- Der sidder sådan en hasp på vinduet, som er utrolig svær at åbne udefra. Vi har det stående på klem for at lufte ud på kontoret, siger Holger Schou Rasmussen

Drengene har så stjålet en nøgle, som de har åbnet en garage med. Her har de stjålet personalebilen og kørte så af sted i den sølvgrå Toyota Aygo.

- De eneste skader der er sket på turen, er at de har ramt garagen, siger Holger Schou Rasmussen

Kørte rundt i byen
Det er en gåde for lederen, hvordan de har kørt bilen fra institutionen på Poul Martin Møllersvej  1 til Kvickly på Højbrogade 4 i Nykøbing Falster. En rute på 1,5 km.

- Vi havde ikke i vores vildeste fantasi drømt om, at to drenge på seks og syv år overhovedet kunne finde på at tænke tanken, siger Holger Schou Rasmussen.

Derfor var det kommunale tilsyn også på plads i dag for tjekke forholdene

- Vi synes bestemt at tilsynsforholdene har været gode nok. Men nu skal vi jo til at gå det hele igennem, for at se om det rent faktisk er godt nok, siger Dennis Bundgaard, tilsynskonsulent Guldborgsund Kommune.

Men hos lokalpolitiet i Nykøbing Falster har man aldrig set noget lignende.

- Det er jo en ganske usædvanlig sag. Det er jo heldigvis meget sjældent, at vi ser seks og syv årige drenge køre i bil helt alene midt om natten, siger Arne Holdensen, Vicepolitikommisær hos lokalpolitiet i Nykøbing Falster.