Læger hentes til Nykøbing Falster

Lægemanglen på Nykøbing Falster Sygehus er så katastrofal, at unge læger fra København må fragtes til sygehuset med ekspresbus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken 6.20 og 13.45 kører bussen fra Israls Plads i København. En bus som Nykøbing Falster Sygehus har stillet til rådighed til de læger, der bor i København. Det er et forsøg på at komme lægemanglen i udkantsområdet til livs.

- Jamen vi står allerede i dag i den situation, at lægemanglen er så stor hernede, at vi har brug for, at der kommer nogen udefra, for at få døgnet til at hænge ssammen, siger Pia Brun Madsen, der er vicedirektør på Sygehus Syd.

Og det er da også en kærkommen personalegode for én af dagens passagerer.

- Det er fantastisk. Det er rigtig rart, især når man skal på vagt og har 18 timer, at man så kan sætte sig i en bus og slappe af og blive kørt lige til døren.

Buslinjen er stadig på forsøgsbasis resten af foråret. Det vil koste en million om året at stille gratis transport til rådighed for de københavnske læger.

- Vi står allerede i dag i den situation, at lægemanglen er så stor hernede, at vi har brug for, at der kommer nogen udefra, for at få døgnet til at hænge sammen, siger Pia Brun Madsen.