Kritik efter brand: Kommunen svigter børnene.

I går blev nogle børn set i området omkring det tidspunkt, hvor branden brød ud. Lokale røster mener, at der formentligt er tale om en gruppe helt unge, som kommunen har svigtet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ebbe Bressing er tidligere leder af en fritids-og en juniorklub i Sakskøbing. Her havde de 9-13-årige børn to gange om ugen et sted at være om aftenen. Det tilbud er nu væk - nedlagt ved kommunesammenlægningerne.

- Jeg ser dem sidde i tomme bygninger og flakke rundt i byen. Der mangler et tilbud om aftenen, hvor de kan aktiveres, siger Ebbe Bressing. 

Politiet ved endnu ikke, om det er børn, der har påsat de to brande i den tomme lade ved "Fritidsklubben Møllen". Men flere lokale, som TV2 ØST har snakket med i dag, mistænker nogle børn for at begå hærværk og stå bag flere brande i byen.

- Jeg har ikke hørt om problemer i området med den aldersgruppe, og vi ved jo heller ikke, hvem der har sat ild til bygningen. Men jeg synes, at vi skal bruge episoden her til at finde ud af, om der er behov for nogle flere tilbud, siger Jens Erik Boesen (Venstre), der er formand for Børne- & Skoleudvalget i Guldborgsund Kommune.