Kritik af Børne- og Familiecenter Guldborgsund

Døgninstitutionen og kommunen var advaret om, at det var en dårlig ide ikke at have vågent personale på institutionen om natten. Det viser to underretninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To drenge på seks og syv år stak i går af midt om natten og stjal en bil, mens personalet sov. Nu viser to underretninger som TV2 ØST er kommet i besiddelse af, at personalet tilbage i marts anonymt advarede kommunen.

Her står der blandt andet, at personalet er bekymret for: "hvem der kan springe ud af vinduet om natten, når pædagogerne ligger og sover"

I underretningen står der også: "At en dreng på et tidspunkt har været seksuelt krænket om natten af andre indskrevne børn".

Derfor undrer det også en mor til et af børnene, at der i flere måneder ikke har været holdt øje med børnene om natten

- Jeg bliver ked af det, når jeg læser det. Jeg føler, at det ikke er et optimalt sted at være for børnene, siger Carina Kristensen, som er mor til en dreng på institutionen.

Det var hendes søn, der i går nat slap af sted med at stjæle en bil og køre rundt i Nykøbing Falster.

- Det kan jo ikke være rigtigt at børnene render rundt om natten, og har mulighed for at gøre sådan nogle ting, siger Carina Kristensen.

Ingen sovende nattevagter i fire måneder
Institutionen har kun arbejdet med sovende nattevagter siden februar.

Det betyder at pædagogen sover fra 22.00 om aftenen til 06.00. Børnene kan så banke på hos dem, hvis de får problemer. Men de to underretninger viser, at ledelse og kommunen var blevet advaret mod at droppe vågne nattevagter.

- Det er vi naturligvis i gang med at undersøge, og vi tager underretningen ganske alvorligt. Vi forventer, at vi har en endelig redegørelse fra vores tilsyn på området om en uge - 14 dage, siger Borgmesteren for Guldborgsund, John Brædder (Nyt Guldborgsund).

I går forklarede lederen, at det kom bag på ham, at børnene var stukket af om natten og havde stjålet en bil

- Det havde jeg aldrig forestillet mig, at de kunne, men det er lidt et 'wake-up call' for os til at gå vores procedure igennem, sagde Holger Schou Rasmussen, leder Børne- og Familiecenter Guldborgsund.

Vi talte i dag med leder af centret, Holger Schou Rasmussen, om hans syn på kritikken.

Men han har ikke ønsket at medvirke i et indslag, fordi tilsynet i øjeblikket er i gang med en omfattende undersøgelse, hvor de interviewer hele personalegruppen for at se, om der er hold i underretningerne.

Personalegruppen har længe advaret ledelse og kommune, men der er intet sket i sagen.

- Det er fordi, vi skal ud og undersøge sagen, og så skal vi interviewe temmelig mange mennesker, og det tager altså bare noget tid, inden man kommer til bunds i sådan en sag, siger Borgmester John Brædder.

Efter gårdsdagens episode har lederen af centret genindført vågne nattevagter.