¨

Kraftcenter til kraftkarle

Foto: TV ØST

Brydeklubben BK Thor i Nykøbing Falster er blevet udnævnt til at være et kraftcenter for alle elitebrydere i Danmark.

Brydeklubben BK Thor i Nykøbing Falster er kendt for at være rugekasse for Danmarks bedste brydere. Ved seneste DM vandt klubben f.eks. 5 ud af 8 mulige guldmedaljer. I dag er det så blevet offentliggjort at klubben skal være nationalt kraftcenter for brydesporten, og det betyder flere trænere og ekstra penge til klubben.

Det var i nat at nyheden om at klubben havde vundet titlen som nationalt kraftcenter kom ud, og for klubbens næstformand Søren Hyllested var det en lidt af en drøm, der gik i opfyldelse.

- Jeg måtte ned i køleskabet og hente en øl, og så ellers gå rundt i stuen og fejre det.

Ideen med udnævnelsen er, at alle danske elitebrydere fremover skal flytte til Nykøbing Falster og træne i klubben. Det er allerede bestemt at landstræneren og ungdomslandstræneren flytter til byen.

- Det bliver selvfølgelig noget af et skift for familien, men jeg har gået og drømt om at få et kraftcenterr længe, siger den danske landstræner Szymon Kogut, der ellers er bosat i Frederæksværk, men i dag er i byen  i forbindelse med en landsholdssamling.

Med titlen som kraftcenter kommer der også flere økonomiske muskler til klubben for Guldborgsund kommunes tilflytningsudvalg har nu valgt at give 500.000 kroner årligt i støtte til klubben.

At de i BK Thor har særligt tag på at få talenter til at bryde i gennem i verdenseliten er Mark O. Madsen med fire podiepladser ved VM et bevis på. Han er sikker på, at klubben er blevet udvalgt, fordi fokusset på fællesskabet udenfor træningsmåtten prioriteres højt.

- Det er jo det der gør, at motivationen til at træne hårdt bliver ved med at være der også i de perioder, hvor det ikke lige kører, siger han.

At klubben tænker på andet end bare træning og resultater ses også i deres tilgang til uddannelse. Klubben gør meget ud at hjælpe de unge talenter i gang med en uddannelse og de hjælper f.eks. også med at finde lærepladser.

Hvad angår de sportslige ambitioner for fremtiden vil klubben fortsætte med at spille med musklerne, og målet er at vinde medaljer ved både OL, VM og EM.

 

02:56 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App