Kommuner for langsomme i byggesager

Kommunerne er for lang tid om at behandle byggesager. Det mener Brian Mikkelsen efter ny opgørelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange kommuner har meget lang sagsbehandlingstid på byggesager, og ventetiden bliver stadig længere. Det viser en ny opgørelse fra Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Opgørelsen viser, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid er steget med 6 dage siden den første opgørelse fra maj 2010, så det i dag er 48 dage mod tidligere 42 dage.

Og det er ifølge Økonomi- og Erhvervsministeren for lang tid.

- En lang sagsbehandlingstid kan have negative konsekvenser for byggevirksomhederne, særligt i denne tid, hvor vi står overfor store udfordringer i forhold til at sikre vækst, også i byggeriet. Vi skal derfor have vendt udviklingen nu, siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Samtidig er der er store forskelle mellem kommunerne. De mest effektive kommuner er i stand til at afslutte deres byggesager inden for gennemsnitligt 2-3 uger, mens kommunerne i den anden ende af skalaen gennemsnitligt er 2-3 måneder om at færdigbehandle ansøgninger.

For eksempel tager det 88 dage i Syddjurs Kommune, og Guldborgsund Kommune følger lige efter med 81 dage.

For at komme de lange sagsbehandlingstider til livs, lægger regeringen som led i deres konkurrencepakke nu op til at samle sagsbehandlingen.

- Regeringen har som led i konkurrencepakken lagt op til, at vi opretter nye centrale enheder, som skal stå for den tekniske byggesagsbehandling, siger Brian Mikkelsen og fortsætter:

- Det vil give hurtigere og bedre byggesagsbehandling. Samtidig vil vi også arbejde for, at borgere og virksomheder fremover kan ansøge digitalt om en byggetilladelse.

/ritzau/