Kommune trækker sig fra vejviser

Efter stribevis af fejl, hvor døde borgere stadig optræder i vejviseren, vil Guldborgsund kommune ikke længere være med i telefonbog.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Både borgere, der er døde, og folk, der egentlig har hemmeligt nummer, har optrådt i Eniros grønne vejviser. Og da selskabet ikke kan garantere, at de samme fejl ikke opstår igen, trækker kommunen sig nu, skriver folketidende.dk.

Fejlene opstod, fordi Eniro af økonomiske årsager har valgt at bruge navne- og adresseoplysninger fra teleselskaberne istedet for fra det central personregister.

Men nu vil kommunen altså ikke være med længere.

- Vi har fået oplyst, at der vil være de samme data i Den Røde Lokalbog, som der er i den famøse grønne vejviser. Og Mostrup fastholder, at de fortsat vil bruge data fra teleselskaberne i stedet for data fra CPR-registret. Det betyder, at vi ikke kan leve op til det løfte, vi giver vores borgere, når de underskriver en blanket hos os om, at de får adresse- og vejviserbeskyttelse.
- Når det ikke kan opfyldes, så er vi nødt til at sige, at så er det ikke en kommunal vejviser mere, siger Guldborgsund Kommunes kommunikationschef Gudrun Pedersen til folketidende.dk.