Kommune tiltalt - gav far med polititilhold fortrolige oplysninger om mor til to på flugt

Guldborgsund Kommune er blevet tiltalt i en sag, hvor man ved en fejl sendte fortrolige oplysninger til en kvindes eksmand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

'Malene' lever under jorden og har fået nyt navn til sig selv og sine to børn for at beskytte sig mod sin eksmand, der efter flere voldelige episoder har fået et tilhold mod at se hende.

Sikkerheden fik dog et alvorligt stød, da Guldborgsund Kommune i 2018 ved en fejl kom til at sende et brev til eksmanden, der afslørede ikke bare datterens nye navn og CPR-nummer - men også adressen på hendes børnehave.

Nu er Guldborgsund Kommune blevet tiltalt i sagen for et alvorligt brud på datasikkerheden. Det har anklageren i specielle sager hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi afgjort. Og det kommer ikke bag på Guldborgsund Kommunes kommunaldirektør, Søren Bonde.

- Vi havde regnet med, at det kunne gå denne vej - selvom vi havde håbet at undgå en retssag ved at acceptere den bøde, der tidligere har været fremme i sagen, siger Søren Bonde.

VIDEO: Se eller gense indslaget fra 2018:

I fire år har kvinden her sammen med sine børn levet under jorden af frygt for sin voldelige ekskæreste. Men nu har Guldborgsund Kommune ved en fejl sendt både datterens CPR-nummer, navn og oplysninger om datterens daginstitution til den far som har fået et polititilhold. Tilbage sidder familien så med frygten for at han finder dem.

Overså tilhold

Kommunaldirektøren har flere gange understreget, at kommunen er meget ked af sagen. Fejlen opstod, da en medarbejder overså, at faderen havde tilhold, og derfor kom til at sende brevet videre ved en fejl.

Han mener, at tiltalen kan bunde i, at der indtil nu kun har været behandlet større sager om brug på datasikkerheden i retssystemet, og at anklagemyndigheden derfor gerne vil have afprøvet strafferammen foran en dommer.

Læs også
Mor til to på flugt - kommunen gav far med polititilhold fortrolige oplysninger
Læs også
Mor til to på flugt - kommunen gav far med polititilhold fortrolige oplysninger

- Nu vil vi drøfte sagen med vores advokat i disse sager, og så afgør vi derefter, hvordan vi skal forholde os, siger kommunaldirektøren.

Den berørte kvinde har fået nyt navn, men TV2 ØST har valgt at kalde hende 'Malene'. Hendes rigtige navn er redaktionen bekendt.

Kvinden er ramt af PTSD efter samlivet med eksmanden. Hun valgte efter brudet med manden at flytte på vandrehjem, og var i tvivl om, om det var sikkert at vende tilbage til sit hjem. Hun lever fortsat under jorden, og behøver ikke at vidne i sagen, meddeler anklagemyndigheden til hende.


Nyhedsoverblik