¨

Kommune lukker forsorgshjem - beboere må flytte ud

Foto: TV ØST

Guldborgsund Kommune vil lukke Bøgely i Øster Ulslev. Forsogshjemmets 6 beboere skal fra 1. marts finde et andet sted at bo.

Carl Hedelain har ikke kunnet nå at kalde sin 65 kvadratmeter store lejlighed for hjem i ret lang tid. I sidste uge fik han at vide af kommunen, at han skal flytte ud. 

Carl Hedelain flyttede ind på forsogshjem Bøgely for et år siden. Efter 10 år som alkoholiker er han i dag ædru, og selvom han ikke drak, da han flyttede ind i sin lejlighed, så har den gjort en forskel.

- Det her er første gang i 10 år, at jeg føler mig hjemme et sted, siger Carl Hedelain.

Men nu vil Guldborgsund Kommune have, at Carl og de 5 andre beboere på Bøgely flytter ud. 1. marts skal de være ude af lejlighederne. 

- Det hænger ikke sammen, at man for 1 år siden tilbød os paradis, og vi fik at vide, at her kunne vi blive boende lige så længe, det skal være. Så godt 1 år efter får vi at vide, at det kan vi desværre ikke mere, siger Carl. 

Skal spare penge

Kommunen kan spare over 3 millioner kroner på at de 6 beboere, og personalet flytter ud. Men kommunen har ikke en plan for, hvad der så skal ske med de tomme lejligheder. Ifølge Ole Bonné Sørensen (Soc.Dem.), der er formand for Guldborgsund Kommunes Handicap og Psykiatriudvalg, så er der ikke noget at gøre. 

- Vi er selvfølgelig godt klar over, at det her med ens bopæl og mulighed for at bo det samme sted og skabe relationer, det er utrolig vigtigt, men det er bare meget svært i det her tilfælde, og derfor må vi tage en beslutning, siger Ole Bonné Sørensen. 

Bøgely hører under Saxenhøj, så måske skal flere af beboerne tilbage dertil. Men ifølge Carl Hedelain er flere af beoberne bange for at skulle tilbage til Saxenhøj, fordi der er et langt hårdere miljø.

02:57 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App