Købmand har gyldne tider - kunderne søger mod de små butikker

Brugsuddeler Leif Jeppesen oplever, at kunderne vælger hans butik til, selvom der er krise. Småt er godt i en tid, hvor mange forsøger at undgå hinanden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ofte har de små købmænd i landsbyerne svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Men under den aktuelle corona-situation har flere kunder fået øjnene op for at handle lokalt.

Det oplever Leif Jeppesen, brugsuddeler i Daglig Brugsen, Gedser, som i de seneste dage har haft en fremgang i omsætningen.

- Vores omsætning er påvirket i en meget positiv retning, fortæller han.

Færre mennesker lokker flere til

Historierne om at små lokale købmænd må dreje nøglen om er talrige. Og ligeså er fortællingen om, at lokalbefolkningerne lægger deres indkøb i de store supermarkeder.

Men i de store supermarkeder kommer der også mange mennesker, og det kan have betydning for, at flere netop nu vender blikket mod den lokale-nærkøbmand.

- Jeg tror, folk tænker over, hvor går vi hen og handler? Skal vi ind i de store butikker, risikerer vi at løbe ind i mange mennesker. Og så vælger man de små butikker i stedet for, siger brugsuddeleren.

Sommerhusgæster trækker op

I den forbindelse har han et nødråb til kunderne om, at lade være med at komme hele familien, og handle.

- I den her tid med lidt plads og mange kunder ser vi helst, man nøjes med at komme en enkelt, når man handler.

Foruden kundernes ønske om at handle de små steder, så peger brugsuddeleren også på, at mange er sendt hjem fra job, og derfor har valgt at rykke i sommerhus.

 
  Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

- Vi har sommerhusområdet her i Gedesby, som ligger knap tre kilometer væk, siger han og tilføjer:

- Hernede er vi alene, så skal du til de større butikker, så skal du til Nykøbing, og det er 25 kilometer væk.

Danskere skal opveje loyale tyskere

Leif Jeppesen lægger ikke skjul på, at det omvendt føles ambivalent, at det netop er under en krisesituation, han oplever fremgang i sin butik.

- Vi er glade for at vi kan hjælpe, selvom det er på nogle skidte forudsætninger.

Han forudser dog også, at den aktuelle situation med corona-nedlukning kan give et bagslag. Om lidt er det påske, og her plejer de tyske turister at strømme til. I år er de tyske turister forment adgang som følge af de lukkede grænser.

- Om de danskere, der nu er i sommerhusområdet, kommer til at opveje de tyskere, som ikke kommer, det er spændende, siger Leif Jeppesen.

Foreløbigt er myndighedernes tiltag mod at begrænse corona-smitte - herunder lukningen af grænserne - gældende til og med 13. april 2020.


Nyhedsoverblik