¨

Kaptajn får bøde for at påsejle bropille

Foto: TV ØST

Skibsføreren på coasteren Pluto overtrådte sin meldepligt. Banedanmark vil have erstatning på skader på broen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er klar med en bøde til kaptajnen på coasteren Pluto, der torsdag sejlede ind i en bropille på Storstrømsbroen.

Kaptajnen har overtrådt sin indberetningspligt ved ikke straks at melde ulykken til myndighederne. Derfor kan han forvente en bøde på et par tusind euro, svarende til omkring 15.000 kroner.

Det fastslår vicepolitikommissær Ole Thøger Rasmussen fra politiet i Vordingborg fredag, efter at jurister fra politiet og fra Søværnets Operative Kommando (SOK) har vurderet påsejlingsulykken.

Banedanmark har bebudet et erstatningskrav mod mægleren bag skibet, der sejler under Bahamas flag.

I den slags situationer rejses der altid erstatningskrav for at få dækket de udgifter, der er i forbindelse med reparation af skaderne på broen.

Pluto ramte den nordlige pille i det midterste gennemsejlingsfag. Broen blev ramt otte meter over vandoverfladen og fik en skramme på omkring to meter i højden og 20 centimeter i dybden på det dybeste sted.

Revnen har ikke skadet bæreevnen på broen, der allerede er midlertidigt lukket på grund af revner, som skyldes broens alder.

Pluto fik med det samme forbud mod at sejle videre og besked på at vente i Vordingborg Havn, indtil skibet var undersøgt for mulige skader, der kunne give risiko for olieudslip.

- Vi har undersøgt skaderne på skibet, og de ligger over vandlinjen, så der ikke er risiko for udslip, siger Ole Thøger Rasmussen.

Derfor ventes skibet at få lov til at sejle videre senere fredag.

Forinden skal politiet tale med kaptajnen, der anmeldte påsejlingen torsdag eftermiddag, men alt for sent i forhold til, hvad han har pligt til.

Påsejlingen skete torsdag morgen, og kaptajnen skal straks underrette SOK, politiet eller en anden dansk myndighed.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App