Jubelscene koster håndboldklub 5000 kroner

Sejren over Skive forrige weekend er blevet dyr for Nykøbing Falster Håndbold. Pigerne jublede så længe, at de har fået en bøde for ikke at sige tak for kampen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kommer til at koste Nykøbing Falster Håndboldklub (NFH) 5000 kroner, at kvinderne på ligaholdet forrige weekend ikke nåede at sige tak for kampen til modstanderne fra Skive FH og dommerne.

Sæsonen har været sløj for NFH, der ligger sidst i tabellen, så da den første hjemmesejr i 14 måneder var en realitet med cifrene 30-22 over vestjyderne, blev der jublet igennem.

Ikke for at være usportslige

Men det gik tilsyneladende ud over, hvad dommerne havde tålmodighed til. De havde sammen med Skive FH's spillere taget stilling på midten og var klar til at sige tak for kampen, som det sig hør og bør, men da NFH's kvinder var klar, havde dommerne forladt banen.

- Vi har det på video, og det drejer sig om et par minutter, så jeg synes måske, det er lige i overkanten. Pigerne har jo ikke gjort det for at være usportslige, siger Henrik Hansen, der er formand i klubben.

Betaler for at afslutte sagen

Bøden, som er givet for ikke at have overholdt hilsepligten, er egentligt på 1500 kroner, men med administrationen oveni lander den på 5000 kroner, og selv om Henrik Hansen ikke er helt tilfreds med sanktionen fra Dansk Håndbold Forbunds disciplinærkomité, vælger klubben at betale pengene.

- Det er ærgerlige penge, men hvis vi klager, koster det os endnu flere penge, så nu betaler vi den bare for at få den afsluttet, siger han.

NFH ligger stadig sidst i tabellen i håndboldligaen med bare fem point.