Ingen vil bo i Gedser

Der er masser af tomme lejligheder i Gedser. Sidste år mistede et boligselskab op mod en million kroner på grund af manglende lejeindtægter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er masser af tomme lejligheder i Gedser. Sidste år mistede boligselskabet Domea, der lejer boliger ud i Gedser, op mod en million kroner på grund af manglende lejeindtægter.

- Altså de afdelinger, vi har her, dem har vi sådan set opgivet, fordi vi ikke kan leje dem ud, siger Kurt Jørgensen, Driftschef i Domea, Sydsjælland og Øerne.

I afdelingen Børsholmparken står 8 ud af 16 lejligheder tomme og på Langgade står 8 ud af 14 lejligheder tomme. De tomme lejligheder er lig med manglende lejeindtægter. Sidste regnskabsår havde boligselskabet et underskud på en million kroner på deres lejligheder i Gedser.

Boliger rives ned

De manglende lejeindtægter får nu boligselskabet til at indstille lejeboligerne til nedrivning.

- Sagen skal afgøres i Landsbyggefonden. Vi kan ikke blive ved med at have tomme lejligheder stående, siger Kurt Jørgensen.

Beboere vil væk

Annelise og Ole Pedersen flyttede ind i Børsholmparken i september. De vil også gerne flytte.

-  Jeg fatter det ikke, jeg fatter det simpelthen ikke. Jeg har aldrig været med til sådan et dødt område, siger Ole Pedersen.

Ved årsskiftet bliver det besluttet, hvorvidt lejeboligerne skal rives ned. De nuværende beboere vil, hvis boligerne bliver revet ned, blive genhuset andre steder.