Indbrudstyv varetægtsfængslet efter vanvidskørsel

Lørdag blev en 20-årig mand varetægtsfængslet, fordi han dagen forinden forsøgte at stikke af fra politiet i en stjålet bil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 20-årig mand skal tilbringe de kommende uger bag tremmer.

Det blev afgjort lørdag i retten i Nykøbing Falster, hvor man besluttede at varetægtsfængsle manden frem til den 10. april.

Den 20-årige blev anholdt fredag eftermiddag under en intens biljagt og er sigtet for en lang række overtrædelser – herunder spritkørsel, kørsel i påvirket tilstand, flere indbrud og for at forvolde fare for andre.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Over 100 kilometer i timen

Det var en civil patruljevogn, der fik øje på 2 unge mænd i en stjålen grå Ford Focus på Faxevej mellem Rønnede og Faxe.

Betjentene satte blink på og prøvede at stoppe bilen, men mændene valgte i stedet at trykke speederen i bund og køre væk i høj fart.

Herefter fulgte biljagten gennem Faxe by, ad Sydmotorvejen og videre til Karise, hvor flere parkerede biler blev ramt, fordi der blev ræset gennem gaderne med langt over 100 kilometer i timen.

Fandt flere tyvekoster

Først på Lundevej i Hårlev lykkedes det patruljen at standse bilen.

Her fandt politiet flere tyvekoster, blandt andet 3 fladskærms-tv, som formentlig stammer fra indbrud i Faxe-området. Under en ransagning på den 20-åriges bopæl senere på dagen opdagede man desuden 2 enhåndsbetjente knive og en mængde fyrværkeri.

En 18-årig mand, der var passager i bilen, blev løsladt efter afhøring.