Sushikonger og michelinkok genåbner traktørstedet Pomle Nakke

En nyindrettet restaurant og et helt nyt menukort venter de første gæster i morgen, når det 105 år gamle traktørsted Pomle Nakke genåbner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det 105 år gamle traktørsted Pomle Nakke ved Hesnæs på Falsters Østkyst genåbner fredag med nye forpagtere ved roret.

I over en måned har Michelin-kokken Christoffer Brink arbejdet i køkkenet med sit team og udviklet på det menukort, hvorfra gæsterne i restauranten fra i morgen klokken 11 kan vælge mellem smørrebrød og retter à la carte.

Men alt er endnu ikke helt på plads, da TV2 ØST taler med kokken torsdag.

quote Vi havde prøvemiddag i går, og maden vil smage lige så godt i morgen

Christoffer Brink, chefkok, Pomle Nakke

- Vi er endnu ikke klar, men vi har også næsten 24 timer, til de første gæster kommer, siger en glad og travl Christoffer Brink over en let ustabil telefonforbindelse til TV2 ØST.

- Omgivelserne er på plads, men vi mangler et halvt køkken og nogle hylder, tilføjer han.

Allerede på førstedagen er alle borde udsolgt, og i weekenden der følger, mærker Christoffer Brink også stor interesse for Pomle Nakke.

- Vi havde prøvemiddag i går, og maden vil smage lige så godt i morgen. Vi er glade, og restauranten er blevet smuk, siger han, og lader forstå, at stedet har været igennem en stor udvikling de seneste uger.

- Det er gået stærkt, og vi er ved godt mod.

Artiklen fortsætter under billedet

Smørrebrød er blandt de lækkerier, som køkkenchef på Pomle Nakke, Christoffer Brink, har på menukortet fra i morgen, når stedet genåbner. Her en kartoffelmad med ramsøg og syltede løg.
Smørrebrød er blandt de lækkerier, som køkkenchef på Pomle Nakke, Christoffer Brink, har på menukortet fra i morgen, når stedet genåbner. Her en kartoffelmad med ramsøg og syltede løg. Foto: Pomle Nakke/PR

Om maden har Christoffer Brink tidligere forklaret ambitionerne for menukortet i restauranten.

- Det bliver ikke pincetmad, som folk måske lidt frygter, når der kommer noget nyt og en kok, der har været i en Michelin-restaurant. Vi vil bare gerne lave verdens bedste hjemmelavede hønsesalat og lave alt fra bunden med gode lokale råvarer.

Og det koncept holder man ved, påpeger han i dag.

Pomle Nakke drone
Læs også
Kok fra michelin-restaurant og stiftere af sushikæde overtager kendt traktørsted
Pomle Nakke drone
Læs også
Kok fra michelin-restaurant og stiftere af sushikæde overtager kendt traktørsted

Foruden frokost, så findes der på det nye Pomle Nakke også et ishus i gården med salg af råvarer fra lokalområdet og mulighed for at nyde en køl øl i skyggen af træerne.

Pomle Nakke åbner på et tidspunkt, hvor mange restauranter har måttet foretage tilpasninger for igen at kunne byde indenfor i skyggen af coronakrisen.

quote Det er super dejligt, folk virker meget positive – det sætter vi pris på.

Christoffer Brink, chefkok, Pomle Nakke

- Vi er startet med en tom restaurant og har kunnet bygge den op efter retningslinjerne – så på den måde har vi ikke skullet lave noget om, siger Christoffer Brink, der dog gerne så, at reglerne snart blev lempet.

- Det gør noget i forhold til større selskaber, som vi gerne vil kunne byde indenfor i hverdagene.

Christoffer Brink glæder sig til at åbne den smukt beliggende restaurant på Falsters østkyst.
Christoffer Brink glæder sig til at åbne den smukt beliggende restaurant på Falsters østkyst. Foto: Pomle Nakke/PR

Taget godt imod

Siden annonceringen i slutningen af april, om at Christoffer Brink sammen med Sticks'n'Sushi-stifterne Kim Rahbek og Thor Andersen vil puste nyt liv i det kendte traktørsted, har mange nysgerrige lagt vejen forbi, fortæller chefkokken:

- Mange går tur i området, og folk er så søde til at hilse og spørge ind. Det håber vi, de bliver ved med.

- Det er super dejligt, folk virker meget positive. Det sætter vi pris på – det har været rart at gå hernede og høre folk sætte pris på det, vi får lavet, tilføjer han.

Artiklen fortsætter under billedet

De nye forpagtere har sammen med ejerne af Pomle Nakke sat stedet i stand. Der er blevet indretningen, hvor restauranten placeres uforstyrret med udsigt mod havet, imens ishuset placeres i gården med salg af råvarer og med mulighed for at nyde en køl øl i skyggen af træerne.
De nye forpagtere har sammen med ejerne af Pomle Nakke sat stedet i stand. Der er blevet indretningen, hvor restauranten placeres uforstyrret med udsigt mod havet, imens ishuset placeres i gården med salg af råvarer og med mulighed for at nyde en køl øl i skyggen af træerne. Foto: Jacob Bagge - TV2 ØST

Selv kommer Christoffer Brink fra København, men det nye hverv på Pomle Nakke har betydet, at han har måttet rykke teltpælene det op og rykke til Falster nær traktørstedet i de fleste af ugens dage – ligesom noget af personalet, der kommer langvejs fra, har indrettet sig i en personalebolig.

- Det ene hus har hverken tv, internet eller mobilsignal. Det har gjort, at folk har talt sammen, når de har haft fri, og det har givet et stærkt sammenhold. Det er helt utroligt at se, hvilket bånd, det har skabt, siger Christoffer Brink.

Ingen åbningsfest

I alt har han ansat godt 20 medarbejdere, som i morgen skal byde de første gæster indenfor.

- Vi holder ingen reception – for vi ville kun kunne invitere meget få, siger han.

Men dagen bliver ikke mindre festlig af den grund.

- Det er de første gæster, som kommer for at spise i morgen. Det i sig selv er spændende, og det giver en god energi, og folk glæder sig. Det er mange måneder siden, folk har lavet mad, og de glæder sig til at komme i gang og lave mad og betjene gæster, som også har glædet sig til at komme ud.

Pomle Nakke ejes af fonden Det Classenske Fideicommis, som også ejer Corselitze Gods.


Nyhedsoverblik