I dag lander 20 millioner på Lolland og Guldborgsunds konti

I dag, mandag, investerer TrygFonden hele 20 millioner kroner i et projekt, som skal styrke folkesundheden på Lolland-Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag, mandag, investerer TrygFonden hele 20 millioner kroner i projektet Broen til Bedre Sundhed. 

Projektet er mellem Region Sjælland og TrygFonden, som primært skal bruges på alkoholområdet, børn- og unge og til at skabe et mere sammenhængende sygdomsforløb for borgere med kroniske sygdomme i Lolland og Guldborgsund. 

Og projektet "Sund Uddannelse" kører videre for nogle af de 20 millioner kroner, som TrygFonden har givet til at forbedre folkesundheden. Og det blev fejret på Maribo Skole. 

quote Vi har det sjovt med dem og finder på en masse lege

Victoria Friis, junior-idrætsleder på Maribo Skole

De sidste tre år har eleverne fået serveret morgenmad på skolen hver dag og nogle af de større elever er blevet uddannet som junior-idrætsledere, der laver aktiviteter og leger med nogle af de mindre børn.

- Vi har det sjovt med dem og finder på en masse lege, siger Victoria Friis, junior-idrætsleder på Maribo Skole. 

Sund livsstil bliver grundlagt i barndommen

Folkesundheden skal styrkes på Lolland og Falster. Og det hjælper Victoria Friis blandt andet med. 

- De bliver mere aktivierede. De får nogle andre lege, fordi vi større børn finder på nogle andre lege, end deres lærere, siger hun til TV ØST.

Også Gurli Martinussen, direktør ved TrygFonden, var med til at fejre, at pengene nu blev investeret.

- Vi håber selvfølgelig, at der bliver en sundere befolkning, at der bliver skabt en sund livsstil formange af de skoleelever, der er med. Det er jo i barndommen, at man grundlægger en sund livsstil. Så der tænker vi, at det her er noget, man bærer med sig ind i voksenlivet og som kan påvirke hele familien lang tid fremover. 

quote Det er jo i barndommen, at man grundlægger en sund livsstil

Gurli Martinussen, direktør ved TrygFonden

Empiri skaber konkrete indsatser

Det er i fællesskabet mellem regionen, kommunerne og TrygFonden, at de bedst kan udvikle nye løsninger, der kan skabe større trivsel, længere levetid og bedre folkesundhed på Lolland-Falster. 

- Først og fremmest har vi Lolland-Falster undersøgelsen - det er den empiri, vi får derfra, vi skal bruge til at lave de konkrete indsatser. Vi ved, alkohol stadigvæk er en problemstilling, vi skal forfølge hernede, og det er det første, vi nu sætter i gang fra Lolland Kommunes side, lyder det fra Holger Schou Rasmussen, Lollands borgmester.

Og de unge kan også lide idéen.

- Det er fedt, lyder det fra Victoria Friis.