Hver anden dropper Mors Dag: Men blomsterhandlere har travlt

Ifølge en ny undersøgelse dropper halvdelen af os Mors Dag i år, men dagen var alligevel hektisk for blomsterhandlere i Nykøbing Falster på den store mærkedag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vi er ret uenige om, hvorvidt mor skal forkæles på Mors Dag eller om hele konceptet egentlig bare er en stor, kommerciel opfindelse til fordel for blomsterhandlernes omsætning.

Det viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har gennemført for Avisen.dk.

Ifølge mediet dropper hver anden af os mærkedagen – men det var ikke ligefrem til at se hos Guldborgsund Blomster søndag, hvor over 30 mand kæmpede for at få de 550-600 buketter klar til levering til mødre på hele Falster.

- Der er ikke nogen andre dage, der slår den her, fortæller Jette Christensen, indehaver af forretningen, som hele dagen forsøgte at skabe det store overblik.

Ifølge Guldbordsund Blomster er dagen faktisk endnu mere travl end den plejer. Omkring 250 flere buketter må butikken sende af sted i forhold til sidste år.

- Vi har så travlt, vi dårligt kan nå at komme på toilettet. Der kommer heldigvis folk og afløser, men vi har meget, meget travlt, fortæller medarbejder Marianne Dalsgaard.

Ifølge halvdelen af danskerne er Mors Dag ellers bare en kommerciel opfindelse ifølge undersøgelsen fra Avisen.dk

Knuthenlund Gods havde da også lagt planer for dagen. Blandt andet med et kagebord for mor og barn til at nyde.

- Mors Dag er vigtig, synes jeg. Ikke fordi, man ikke sætter pris på sin mor i hverdag, men dagen indbyder bare til lidt ekstra hygge, siger Jeanette Wind, som nød dagen med sin datter.

I undersøgelsen fortæller hver tiende dansker, at de slet ikke interesserer sig for hverken Mors Dag eller andre mærkedage.

Alligevel lød omsætningen sidste år ifølge beregninger fra Dansk Erhverv på Mors Dag på hele 80 millioner kroner for blomsterhandlerne i Danmark.