Heste og køer stukket af efter brand

OPDATERET: I nat udbrød der brand på en gård ved Idestrup på Falster. Her blev køer sluppet ud, da branden opstod i kostalden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politi og brandvæsen blev i nat klokken 01.51 kaldt ud til en brand i en kostald på Hillestrupvej ved Idestrup på Falster.

Branden er formentlig startet i en automatisk malkemaskine. Branden var så voldsom, at et større antal køer og heste måtte slippes løs, så de ikke kom i fare. I alt var der omkring 200 køer i stalden.

- Dyr i det hobetal har jeg ikke stiftet bekendskab med før. Så det var meget overvældende, siger Bo Andersen, beredskabsinspektør ved Guldborgsund Redningsberedskab.

Brandvæsnet havde branden under kontrol inden for en halv time.

- Vi angriber den fra tre sider og kan derved isolere branden i at sprede sig til resterende bygninger, siger Bo Andersen.

Ingen kom til skade ved branden.

Sidste seks køer indfanget

I nat og i løbet af dagen har naboer hjulpet gårdejeren med at indfange køer og heste. Omkring klokken 16 blev seks køer set ved en mose et par kilometer fra gården.

De seks køer blev indfanget efter at have været på fri fod i omkring 14 timer. Derefter blev de kørt tilbage på gården. Gårdejeren mener, at det var de sidste køer, som var sluppet ud.

Det er anden gang, at den samme gård har været udsat for en brand. Den 11. juni brændte en lade med tyrekalve. En betjent valgte dengang at aflive fem kalve med sin tjenestepistol.

Politiets brandteknikere skal på mandag undersøge, hvad brandårsagen var.