Hæver prisen på vand og varme

Kunder hos Guldborgsund Forsyning skal det kommende år betale mere for vand og fjernvarme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Guldborgsund Forsyning hæver prisen på vandledning, vand og fjernvarme.

Det oplyser forsyningsselskabet.

quote Prisstigningerne på energi slår nu også igennem hos os

Ole Bronné Sørensen (S), bestyrelsesformand i Guldborgsund Forsyning

I en tid, hvor inflationen og energipriserne fortsat er høje, kan Guldborgsund Forsyning dog informere sine kunder om, at der kun bliver tale om mindre prisstigninger frem til udgangen af 2024.

- De markante prisstigninger, som vi har set og fortsat ser på el-, energi- og gasmarkedet, slår nu også i en vis grad gennem hos Guldborgsund Forsyning, udtaler administrerende direktør Niels Rasmussen i en pressemeddelelse.

Så meget stiger priserne

Vandafledningsprisen stiger
Prisen for afledning af spildevand stiger i 2024. Den direkte pris for vandafledning inkl. statsafgifter stiger for en gennemsnitsfamilie med et årligt vandforbrug på 87m3 med ca. 6 % i 2024, svarende til 28 kr. om måneden.

Vandprisen stiger lidt
Når det gælder rent drikkevand fra Guldborgsund Forsynings egne vandværker i Nykøbing F, Stubbekøbing, Sakskøbing og Nysted stiger vandregningen inkl. statsafgifter for en gennemsnitsfamilie med et årligt vandforbrug på 87m3 samlet set med ca. 3 % i 2024, svarende til ca. 6 kr. om måneden.

Fjernvarmeprisen stiger efter flere år med stort set uændrede priser
Guldborgsund Forsyning har siden 2014 stort set haft uændrede fjernvarmepriser. De seneste års markante prisstigning på el, energi og gas påvirker imidlertid nu også fjernvarmeprisen. Således vil en gennemsnitsfamilie med et årligt varmeforbrug på 18.100 KWh, opleve en prisstigning på lidt over 9 % i 2024 svarende til ca. 113 kr. om måneden.

Kilde: Guldborgsund Forsyning.

En familie på to voksne og to børn i et parcelhus, som både er vand-, varme- og spildevandskunde, kan eksempelvis se frem til en stigning i forsyningspriserne med knap 150 kroner om måneden i forhold til 2023.

Bestyrelsen er tilfreds

Den samlede bestyrelse med bestyrelsesformand Ole Bronné Sørensen (S) og næstformand René Christensen (DF) i spidsen kommenterer priserne for 2024 med disse ord:

- I en tid med fortsat inflation og markante prisstigninger på el, energi og naturgas er vi tilfredse med at kunne præsentere selskabets budget for 2024.

Læs også
Hvor skal smørbakken hen? Affald gør mange skrupforvirrede
Læs også
Hvor skal smørbakken hen? Affald gør mange skrupforvirrede

- Prisstigningerne på energi slår nu også igennem hos os, og således vil en gennemsnitsfamilie, der aftager alle vores tre forsyningsarter opleve en prisstigning på 1.764 kroner for året, sammenlignet med 2023.


Nyhedsoverblik