Hærværk risikerer at lukke ny sandwichbar - nu søger politiet vidner

Tre gange er et nyt spisested i Nørre Alslev blevet udsat for hærværk. Nu søger politiet vidner i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 1. januar 2020 skulle det nye spisested, Croque-Monsieur, i Nørre Alslev have slået dørene op. Men tre gange har hærværk sat en stopper for åbningen.

- Det er selvfølgelig problematisk, når en restaurant bliver udsat for hærværk tre gange af noget, der minder om de samme gerningsmænd. Så det er bekymrende, siger politikommissær i Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, Bo Von Würden.

quote Det er problematisk, når en restaurant bliver udsat for hærværk tre gange

Bo Von Würden, politikommissær i Sydsjællands og Lolland-Falsters politi

Derfor går politiet lige nu ud i offentligheden for at bede om hjælp, da de søger vidner i sagen, så de skyldige kan blive stillet til ansvar.

- Vi vil meget gerne opfordre vidner til at rette henvendelse, siger Bo von Würden.

Knust glasdør og kanonslag

Ifølge den 23-årige ejer af Croque-Monsieur, Emil Mofid, blev der ved første hærværk smadret en glasdør, samtidig blev der smidt tændt fyrværkeri ind sandwichbaren.

Artiklen fortsætter under billedet.

Emil Mofid blev mødt af knust glas efter et batteri af fyrværkeri var sprunget i restaurationslokalet.
Emil Mofid blev mødt af knust glas efter et batteri af fyrværkeri var sprunget i restaurationslokalet. Foto: Privatfoto

Derfor brugte Emil Mofid og hans venner hele januar på at rette op på skaderne, så han i stedet kunne åbne i starten af februar. Men inden åbningen blev stedet endnu engang udsat for hærværk. Her blev der smadret en rude og smidt et kanonslag ind i sandwichbaren.

Emil Mofid trak igen i arbejdstøjet, og fik gjort stedet klar til åbning den 3. februar, men få dage inden åbningen var den gal igen. Alle ruder og glasdøre i det lille spisested blev knust.

Hvem der står bag hærværket, ved Emil Mofid ikke, men det har kostet ham og hans samarbejdspartnere så mange penge, at han nu overvejer slet ikke at åbne.

Opbakning fra de lokale

Beslutningen om slet ikke at åbne har Emil Mofid dog genovervejet, efter omkring 40 lokale mødte op for at støtte ham og hans forretning. De vil stå sammen i håb om, at Emil Mofid alligevel vil åbne.

- Den her opbakning som Nørre Alslev og hele lokalsamfundet har vist os, har været overvældende. Vi er på en positiv måde i chok over, hvordan det hele er endt, sagde ejeren til TV2 ØST efter at de mange lokale var mødt for at give ham opbakning. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Alle spisestedets ruder blev knust under det seneste hærværk
Alle spisestedets ruder blev knust under det seneste hærværk Foto: Privatfoto

Forbindelse mellem hærværkssager

Politiet arbejder nu på at indsamle videoovervågning fra området.

- I sagen er der nogle spor at gå efter, og dem arbejder vi videre med. Det kunne tyde på, at der er en forbindelse mellem de tre hærværk på stedet, siger Bo von Würden, politikommissær ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiet efterlyser nu vidner, der kan biddrage med information om sagen med hærværk, fortæller Bo von Würden, politikommissær ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi
Politiet efterlyser nu vidner, der kan biddrage med information om sagen med hærværk, fortæller Bo von Würden, politikommissær ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Er der mistanke om, at nogen forsøger at presse restauranten ud af området?

- Det er for tidligt at sige på nuværende tidspunkt. Vi har ikke nogen indikationer på, hvad der kan være årsagen til hærværket. Der kan være mange forskellige muligheder, og det kan selvfølgelig være en af dem, svarer Bo von Würden.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.