Hærværk på fyrretræer koster Guldborgsund Kommune dyrt

100.000 kroner kommer en stor omgang hærværk på blandt andet nyplantede fyrretræer ved Marielyst til at koste Guldborgsund Kommune at udbedre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er lidt af en regning, der venter Guldborgsund Kommune for en omgang hærværk i Marielyst tilbage i begyndelen af august. Her fik 14 nyplantede fyrretræer på strandstrøget i Marielyst knækket toppen af og stod derfor ikke til at redde.

Det skriver Folketidende.

Derfor er de skamskårne fyrretræer blevet fjernet og om tre ugers tid vil kommunen så plante nogle nye.

 - Vi har jo ikke uanede mængder af penge. Og hver gang vi står overfor et hærværk, står vi også overfor en udfording med hensyn til at prioritere vorers begrænsede midler, siger Gitte Krogh, der er koordinator for Guldborgsunds grønne områder til Folketidende.

Guldborgsund har også været ramt af andet hærværk. Blandt andet har gerningsmænd ødelagt tre glaspyloner med historiske informationer i bymidten i Nykøbing. Samlet set løber al hærværket op i en bekostelig affære for kommunen.

- Alle disse kedelige hærværksepisoder er dyre for kommunen at udbedre oven i de sædvanlige opgaver med vedlingholdelse og nye tiltag, siger Gitte Krogh til Sjællandske.