Guldborgsund åbner naturen op

Naturen er åbnet op ved Flintinge Åens udløb, som er blevet piftet op og gjort mere publikumsvenligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Naturinteresserede får lettere ved at nyde udsigten ved Flintinge Åens udløb i Guldborgsund Kommune. Flemming Jantzen, der er formand for teknik og miljøudvalget, åbnede for nylig kommunens nye publikumsområde, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Storstrøm Amt indkøbte i sin tid en lille strandengsparcel på 2,5 hektar ved Flintinge Åens udløb, som i dag er i kommunalt eje. Som led i kommunens naturpolitik har Guldborgsund Kommune igennem de seneste år arbejdet for at gøre de kommunale arealer mere publikumsvenlige og tilgængelige. Dette er så et af vores mange resultater, siger Frederik Cordes, Leder af Natur.

Fisk, køer og tusinder af fugle

Til åbningen af området fortalte Flemming Jantzen, at det var vigtigt, at borgerne fik mulighed for at komme ud og mærke vinden og suset fra havet. På arealet kan man opleve de særlige tilpassede strandengsplanter, fiske i åen, se på de græssende køer, samt opleve de tusinder af fugle særligt ænder, gæs og svaner, som benytter bredningen som raste- og fødesøgningsområde.

På området er der kommet en udsigtsplatform, som er designet med inspiration fra området ved Skejten, med flotte store egestammer som de bærende elementer. Dernæst er der opsat oplysningstavler samt borde- og bænkesæt. Der er adgang til området fra en markvej fra Bymarken, hvor der står en stipæl i vejkanten.

Publikumsfaciliteterne er finansieret af 15. juni fonden samt tips og lottomidlerne, Friluftsrådet.