Gamle madder i SuperBest

Ny ballade om gammel mad. Denne gang er det smørrebrødet i SuperBest i Nykøbing Falster, der har fået ny dato. Butikken får en bøde på 10.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ny kontrolrapport fra Fødevareregion Øst viser, at pakningen af håndmadder i SuperBest i Nykøbing Falster har været datomærket forkert og at gammelt smørrebrød er blevet pakket i ny emballage.

- Forbrugeren bliver snydt, så man får indtryk af, at varen er mere frisk end den rent faktisk er. Man må ikke mærke med oplysninger, der vildleder forbrugeren, siger Henning Knudsen, fødevarechef hos Fødevareregionen Øst.

I følge rapporten oplyser SuperBest, at ompakningen af smørrebrødet har stået på i en måned. Fødevareregion Øst har derfor givet butikken en bøde på 10.000 kroner, og ændret deres smiley fra glad til sur.

- Vi fik en anmeldelse fra en forbruger, som havde opdaget, at man forsynede madpakkerne med nye pakkedatoer. Man forlængede ikke holdbarheden, men man tog dem ind og gav dem en ny dato. Senere end der hvor den oprindeligt var pakket, siger Henning Knudsen, fødevarechef hos Fødevareregionen Øst.

Det er tredje gang indenfor de seneste uger, at SuperBest har fået ørene i fødevarekontrollens maskine. Først blev SuperBest-butikker i Holbæk afsløret i at pakke oksekød i nye pakker, så kunderne troede kødet var friskt. Dernæst var det medisterpølsen i SuperBest i Jyderup, der fik ændret dato-mærkningen.