Forurening truer bypark

Forurening på det gamle stadion i Nykøbing Falster truer den byparksprojektet, som kan ende med at blive flyttet til et andet sted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nykøbing Falsters nye bypark kan komme til at ligge et andet sted end først planlagt. Forurening gør nemlig, at politikerne i Guldborgsund Kommune skal vælge mellem at bruge 400.000 og 500.000 kroner på at dække forureningen med ren muldjord eller flytte byparken til et nyt sted.

Det skriver folketidende.dk.

Sat på standby

Projektet med byparken har været undervejs i 1 års tid og var først planlagt til at ligge på det gamle stadion i Nykøbing F. Projektet, der indeholder en ny aktivitets- og legepark, er lige nu sat på standby, mens kommunens folk arbejder på en løsningsmodel.

Klaus Lykkebæk fra Guldborgsund Kommunes fritidsafdeling siger til avisen, at det blandt andet er murbrokker, der stammer fra før, stadionet blev bygget i 1910, som forurener grunden.

Byrådet tager stilling

Det skulle efter hans oplysninger ikke være sundhedsskadeligt, men byrådspolitikerne skal nu tage stilling til, hvorvidt de vil kaste de 400.000 til 500.000 kroner efter muldjord på forureningen eller flytte byparken.

Der blev sidste år afsat en halv million kroner til etablering af byparken, mens der i år er afsat yderligere 250.000 kroner, skriver folketidende.dk.