Første spadestik for ny superskole

I Nykøbing Falster tog de i dag hul på det største anlægsprojekt i Guldborgsund Kommunes historie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mere end 600 børn fra Fjordskolen i Nykøbing Falster var i dag samlet for at fejre, at de snart får rigtig god plads at boltre sig på. I dag tog borgmester John Brædder (Nyt Guldborgsund) nemlig det første spadestik til det, som om et par år skal blive til Sophieskolen. En skole til 170 millioner kroner, som dermed bliver det største anlægsarbejde i kommunens historie.

 - Selvom vi bor i provinsen, synes jeg også gerne vi må bygge noget, som rager lidt op over, hvad folk forventer. Jeg er meget stolt af det her projekt, siger John Brædder. Han forklarer, at de samlede omkostninger for opføringen og driften af den nye skole bedre kunne betale sig end en renovation og fortsatte drift af Fjordskolen.

Det er en sammenslutninger af lokale virksomheder, der skal stå for konstruktionen af skolen.

 - Det giver et kæmpe løft, at vi kan holde så mange arbejdspladser lokalt. Og vi er også stolte over at kunne løfte så stor en opgave, siger Lars-Ole Andersen. Han er projektleder for Byggekonsortium Øt, som vandt, da projektet var i udbud.

De nye skole erstatter de gamle lokaler på Fjordvej, som både er forældede og for små, nu hvor børn og lærere skal tilbringe det meste af dagen på skolen.

 - Det hele bliver meget bedre. Lokaler, beliggenhed, det hele, siger skoleleder Jan Axelsen.

  

Sophieskolen forventes færdigbygget midt i 2016. Kommunen arbejder på en aftale om at udleje Fjorskolens gamle lokaler til Region Sjælland, så de kan fungere som en del af sygehuset.