¨

Første arbejdsdag for nye toldere

Foto: TV ØST

I dag mødte otte nye toldere på arbejde ved grænsen i Gedser. De skal håndhæve regeringen og Dansk Folkepartis omdiskuterede grænseaftale om mere kontrol ved de danske grænseaftaler.

I dag mødte otte nye toldere fra SKAT ind ved færgeterminalen i både Gedser. De er blandt de 50 toldere som skal være en del af regeringens og Dansk Folkepartis aftale om permanent grænsekontrol.

Første kontrol blev gennemført klokken 10:50 da færgen fra Rostock lagde til land. Kontrollen tog ti minutter og tolderne "spurgte ind til" ti biler - som de kalder det, og tog en enkelt bil ud til kontrol.

I alt ti toldere er fra i dag tilknyttet terminalerne i Gedser og Rødby. Herudover indsætter SKAT 30 toldere ved den dansk-tyske grænse og ti ved Øresundsbroen og Helsingør.

Målet med toldkontrollen er ifølge SKAT at stoppe "illegal og ulovlig indførsel af blandt andet narkotika, våben og større pengebeløb". Ifølge SKAT vil der ikke blive tale om systematisk kontrol af alle køretøjer og tog, som passerer grænserne. Kontrollerne vil blive gennemført med mindst mulig gene for trafikken.

Men den permanente toldkontrold er først fuldt indført ved indgangen til 2014, når de faste anlæg tages i brug.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App