Forsøgte at dræbe fange i Storstrøm Fængsel med smørkniv

Politiet rykkede søndag ud til Storstrøm Fængsel på Falster. Her blev en 30-årig indsat stukket med en kniv og sparket og slået af fire andre indsatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fire indsatte fra Storstrøm Fængsel sidder mandag eftermiddag i grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster. De fire er sigtet for drabsforsøg og grov vold på en 30-årig mand, der også var indsat i fængslet. Overfaldet skete søndag aften kort efter klokken 18.

Grundlovsforhøret foregår bag lukkede døre, derfor er det også begrænset, hvor meget politiet kan fortælle om episoden.

Politikommissær ved Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi, Bo von Würden, fortæller dog, at overfaldet blandt andet foregik med smørkniv.

- De har overfaldet forurettede med slag og spark, og de har tildelt ham otte overfladiske snitsår og et dybere stik på 2-3 centimeter, siger Bo von Würden.

Storstrøm Fængsel

  • Storstrøm Fængsel er et lukket fængsel med i alt 250 pladser. Fængslet har en meget høj grad af sikkerhed og rummer blandt andet en særlig sikret afdeling.

  • Fængslet åbnede i 2017 som led i fornyelsen af Kriminalforsorgens bygningsmasse. Det ligger på en 29 hektar stor grund på Nordfalster ved Nørre Alslev.

  • Fængslet udgør knap 35.000 m2 og er opdelt i fire uafhængige og fritliggende afdelinger samt en særligt sikret afdeling. Hver normalafdeling har 54 pladser fordelt på 8 afdelinger. Fængslets konstruktion giver mulighed for at gennemføre en effektiv sektionering, så forskellige grupper af indsatte kan holdes adskilt. Der er gode muligheder for aktivering, undervisning og behandling af de indsatte samt et godt arbejdsmiljø for personalet.
     

Kilde: Kriminalforsorgen

Offer blev kørt til hospitalet

Den 30-årige mand, der blev overfaldet, blev kørt til behandling på sygehuset. Offeret var uden for livsfare og blev kørt tilbage til fængslet i løbet af natten.

Politiet anholdt fire personer på henholdsvis 20, 20, 33 og 35 år. De blev mandag klokken 11 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster. 

Mariam Khalil
Læs også
Anklagere føler sig mobbet af hård tone i retten
Mariam Khalil
Læs også
Anklagere føler sig mobbet af hård tone i retten

Alle fire sigtede er alle indsatte i Storstrøm Fængsel.

- Vi har anholdt og sigtet fire personer, som afsoner i fængslet. De bliver fremstillet i grundlovsforhør og er siget for forsøg på manddrab, subsidiært for grov vold, siger Bo von Würden.

Mandagens grundlovsforhør resulterede i, at de fire mænd blev varetægtsfængslet i fire uger. 


Nyhedsoverblik