¨

Forgældede borgere i kø til gratis gældsrådgivning

Foto: TV ØST

Folk strømmer til gratis gældsrådgivning på de frivillige gældsrådgivninger rundt om i landet. Mandag åbner Forbrugerrådet en afdeling i Nykøbing Falster.

Langt over 4.000 danskere har indtil videre taget imod tilbuddet om gratis rådgivning på en af de omkring 30 frivillige gældsrådgivninger, der er poppet op i landskabet, siden de første satspuljemidler blev sat af til formålet i 2008, skriver Politiken søndag.


 »Vi har haft cirka 25 procent flere henvendelser på vore gældsrådgivninger i 2012, derfor har vi udvidet åbningstiderne nogle steder i landet, og ved siden af tilbyder vi telefonrådgivning«, fortæller formanden for Forbrugerrådet, Anja Philip, der kan tilbyde gældsramte rådgivning i Aalborg, Esbjerg, Odense, København og fra mandag morgen i Nykøbing Falster, når Forbrugerrådets rådgivning rykker ind i et af landets mest gældsplagede områder på Falster og Lolland.


»Vi ville gerne ud i hele Danmark og i landdistrikterne, for der er også brug for hjælp. Men det kræver selvfølgelig, at vi får flere penge at arbejde for. Selv om rådgivningerne kun kan fungere med den store grad af frivillig arbejdskraft, koster det penge at holde den kørende på et kvalificeret grundlag«, siger Anja Philip til Politiken og sender appellen videre til socialminister Karen Hækkerup (S).


Hun sender masser af roser, men ikke flere penge:


»Først blev der afsat 16 millioner til formålet i 2008; sidste år gav vi yderligere 40 millioner kroner til de frivillige gældsrådgivninger, så vi kan få de gode erfaringer bredt ud i hele landet. Og her er fordelen, at hjælpen bliver givet af mennesker, der gerne vil hjælpe og som ikke selv skal tjene penge på det. Så det, vi ser her, er et fantastisk eksempel på at civilsamfundet træder til, at man hjælper hinanden, når der er behov for det, og det kan jeg kun være stolt og glad over som minister«, siger Karen Hækkerup til Politiken.


/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App