Forældre kæmper for Strandloppen

Forældre til børn i daginstitutionen Strandloppen i Gedser er gået til at kamp for at bevare institutionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I et spareforslag fra Børneudvalget i Guldborgsund Kommune står Strandloppen til at lukke. Det samme gør fire andre institutioner i kommunen. I Gedser planlægger forældrene derfor en protestaktion.

- Det er vores livsnerve. Hvis vi ingen børnehave har i Gedser, så dør byen, siger Bitten Kramer Jensen, som er en af initiativtagerne til protesten i morgen.

Forældrene i Gedser risikerer at skulle transportere deres børn 15 kilometer til Væggerløse, hvis politikerne beslutter at lukke Strandloppen. Det giver problemer for de fleste, især dem der ikke har kørekort.

- Jeg kan ikke cykle til Væggerløse med min datter. Slet ikke om vinteren, siger Heidi Christensen, som har en datter, der går i børnehave i Strandloppen.

Formanden for Børneudvalget forstår forældrenes frustration, men forslaget er en del af en større spareplan, og der er ikke noget at gøre:

- Vi har skulle vælge imellem at slække på kvaliteten i alle institutioner og bevare dem alle, eller at lukke nogle af dem og stadig holde kvaliteten i dem, der er tilbage. Det har været rigtig vigtigt for os at holde nomeringen, altså antallet af voksne i forhold til antallet af børn, siger Janne Hansen (V).

Protestaktionen finder sted i morgen - mandag - klokken 16.30 på Torvet i Gedser.

Spareforslaget skal debatteres i byrådet den 12. juni.