Første vinter efter corona - mange ramt af sygdom

Virksomheder melder om mange sygemeldinger og risiko for produktionstab. Ifølge læge har de klassiske vintersygdomme fået frit spil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter to vintre med hjemmearbejde og social afstand under coronapandemien har mange personer i denne vinter været ramt af forkølelse. Det mærker man blandt andet hos produktionsvirksomheden Hardi i Nørre Alslev.

Her har mange sygemeldinger blandt de ansatte gjort det svært at holde trit med ordrebogen, fortæller underdirektør Mette Marie Dragsdal:

- Hvis vi kigger på november, så ligger vi væsentlig højere, end vi gjorde sidste år samme tid.

- Det betyder, vi skal have nogle flere arme og ben ind for at dække for de medarbejdere, som ikke er her, tilføjer hun og siger videre:

- Ultimativt set må vi udskyde vores leverancer og ansætte flere mennesker, så det koster os mange penge.

Mette Marie Dragsdal, der er underdirektør i Hardi, fortæller, at virksomheden lige nu er ramt af mange sygemeldinger.
Mette Marie Dragsdal, der er underdirektør i Hardi, fortæller, at virksomheden lige nu er ramt af mange sygemeldinger. Foto: Tina Mortensen TV2 ØST

Corona tiltag hjalp

I alt er 18 medarbejdere fra produktionsafdelingen lige nu sygemeldt – og Hardi er ikke alene med den udfordring, fortæller Mette Marie Dragsdal:

- Jeg har talt med kolleger i andre virksomheder, og vi ser den samme tendens.

Ifølge praktiserende læge i Næstved, Charlotte Kramer, er særligt mange syge med luftvejssygdommen RS-virus, og dertil kommer alle forkølelserne.

Praktiserende læge Charlotte Kramer fra Næstved fortæller, at færre corona-tiltag har givet frit spil for de klassiske vintersygdomme.
Praktiserende læge Charlotte Kramer fra Næstved fortæller, at færre corona-tiltag har givet frit spil for de klassiske vintersygdomme. Foto: Tina Mortensen TV2 ØST

- Infektioner fylder altid meget om vinteren. Især efter corona ikke fylder så meget længere, så kommer alle de andre infektioner tilbage igen, som altid har været her, siger hun og tilføjer:

- Og det er nok, fordi vi ikke længere holder den samme store afstand og andre ting, vi har været så gode til i en længere periode.

Læs også
Virusudbrud ramte rekordmange børn - nu er den på tilbagetog
Læs også
Virusudbrud ramte rekordmange børn - nu er den på tilbagetog

I produktionen hos Hardi har man dog holdt fast i flere forebyggende tiltag.

- Vi har håndsprit, som er tilgængelig mange steder, fortæller Mette Marie Dragsdal.

Og på kontoret har plexiglas-skærmene – der blev sat op under corona – fået lov til at blive stående.

- Vi har valgt at beholde dem, for det giver god mening, at vi beskytter hinanden mod smitte.

Senest i november kunne vi her på TV2 ØST fortælle om, at mange børn er ramt af luftvejssygdommen RS-virus. Siden har sygehusvæsenet i Region Sjælland dog meldt om bedring og faldende indlæggelsestal.


Nyhedsoverblik