Flere gør som familien Fellmann - de har lejet sommerhus i vinterferien

Familien Fellmann droppede turen sydpå for at få mere nærvær og hygge i et sommerhus i Marielyst. Mange andre gør som dem i vinterferien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I et sommerhus i Marielyst på Falster plasker tvillingerne Emma og Mathias Fellmann rundt i en stor pool og nyder vinterferien og al dens frihed, imens tankerne er langt væk fra skolebænken og lektierne. 

Ja, de nyder vinterferien på hjemlig, dansk grund med et koldt og kedeligt februarvejr udenfor i stedet for varmere, langt mere eksotiske himmelstrøg sydpå.  

quote Det er gået stødt fremad, lad mig sige det på den måde - og især med de store huse

Majbritt Sørensen, bureauchef, Sol og Strand Falster

Og de to tvillinger - og mor Tina og far Bjørn - er langt fra den eneste danske familie, der vælger at åbne vinterferiekufferterne i et sommerhus. 

Tal fra Visitdenmark viser, at antallet af overnatninger i feriehuse i februar her i regionen er steget siden 2017. Tallene viser fremgang i både Odsherred, Kalundborg, Vordingborg og Guldborgsund kommuner. 

Artiklen fortsætter under grafikken.

Af de fire kommuner skiller Guldborgsund Kommune sig klart ud med 26.257 overnatninger i februar sidste år, og særligt Falster er en populær destination. 

Glæde hos udlejningsfirma

Stigningen mærkes hos udlejningsfirmaet Sol og Strand Falster.

- Det er gået stødt fremad, lad mig sige det på den måde - og især med de store huse. De store pool- og aktivitetshuse er rigtig populære. Det er der, man har tid til at hygge med familien, hvis man har børn eller er par, der kan mødes, siger bureauchef Majbritt Sørensen. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Bureauchef hos Sol og Strand Falster Majbritt Sørensen er glad for efterspørgslen, men ønsker sig flere huse, der kan udlejes.
Bureauchef hos Sol og Strand Falster Majbritt Sørensen er glad for efterspørgslen, men ønsker sig flere huse, der kan udlejes. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Det høje antal i den del af året glæder også destinationschef i Visit Lolland-Falster Brian Lindorf Hansen. 

- Det er der, der er kapacitet og plads til turisterne, så den fremgang er vi glade for. Det er mange danskere, der er begyndt at kigge vores vej, og det er positivt, at de har fået øjnene op for, at der er noget tæt på, og at det ikke er nødvendigt at køre så langt, siger han.

Mere hygge

I familien Fellmanns tilfælde er kæmpesommerhuset i år blevet valgt for at fejre kobberbryllup. Det er dog ikke første gang, at familien holder vinterferie hjemme.

- Vi har gjort det et par gange før, og vi har altid syntes, det var rart. Vi er mere tætte og mere sammen, vi kan se fjernsyn eller spille brætspil, siger Bjørn Fellmann.  

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er især de store pool- og aktivitetshuse, som er populære at holde vinterferie i.
Det er især de store pool- og aktivitetshuse, som er populære at holde vinterferie i. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

- Det er jo ekstremt dyrt i vinterferien, hvis man skal til Gran Canaria eller et andet sted. Her kunne vi bare have noget mere fællesskab og hygge, supplerer Tina Fellmann. 

Flere huse, tak

Bureauchef Majbritt Sørensen forklarer stigningerne med, at det kan skyldes det store fokus på klimaet, og at danskerne derfor tænker mere over at holde ferien hjemme, som er blevet moderne. 

Og selvom større efterspørgsel er sød musik i hendes ører, har hun også et kontant ønske:

- Vi kunne godt bruge flere huse.

quote Her kunne vi bare have noget mere fællesskab, hygge og være mere samme

Tina Fellmann

Familien Fellmann kan godt anbefale en uge i et stort sommerhus i Marielyst i vinterferien - især fordi, at deres geografiske valg af ferie gør, at andre familiemedlemmer kommer på besøg. 

- Vi får flere familier forbi med forskelligt mellemrum. Så der er mange forskellige mennesker, man skal have forbi samtidig. Det synes jeg er rigtig rart, siger Bjørn Fellmann.