¨

Fartkontrol på motorvej: Mand kørte 165 hvor han måtte køre 90

Foto: TV ØST

To bilister skal til en ny køreprøve, efter politiet fredag eftermiddag igen gennemførte fartkontrol ved Guldborgsund-tunnelen.

Bilisterne på Sydmotorvejen er ved at lære lektien. Det er en rigtig god ide at køre efter reglerne omkring Guldborgsund-tunellen, da politiets fotovogne har vist strækningen stor opmærksomhed i de seneste uger.

Fredag eftermiddag og aften holdt en fotovogn igen på strækningen – men igen var det kun et fåtal, der ikke overholdt hastighedsbegrænsningen på 90 kilometer i timen.

Ud af 2174 bilister på strækningen, så kørte kun 159 for stærkt. Det svarer til kun syv procent af bilisterne på strækningen i de fem timer, som fotovognen holdt ved tunellen.

Kørte kørte 75 kilometer i timen  - mere end tilladt

Enkelte bilister havde dog stadig en tung speederfod, viser politiets tal.

Den hurtigste bilist blev målt til at køre 165 kilometer i timen på strækningen  - næsten dobbelt så hurtigt som tilladt. Han skal nu sammen med endnu en fartglad kollega til en kontrollerende køreprøve i den kommende tid. Derudover fik 35 bilister klip i kørekortet. Det betyder, at de har kørt mindst 118 kilometer i timen på strækningen.

LÆS OGSÅ: Politi glæder sig over færre fartdjævle

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App