Far skal seks år i fængsel for incest

Retten i Nykøbing Falster fastlog, at faren, der er tiltalt for incest, skal seks år i fængsel og betale erstatning til sin datter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu er der faldet dom i  sagen om den 48-årige mand fra Gedser, der var tiltat for have forgrebet sig på sin datter i mere end seks år.

Han skal seks år i fængsel og betale 100.000 kroner i erstatning til forurettede.

- Det er staf,  som den jeg har påstået. Det afspejler den grovhed, der ligger i de her årelange overgreb, som datteren har været ud sat for, siger anklager Emil Folker og tilføjer:

- Jeg er rigtig godt tilfreds med. Det er en tragisk sag.

Lydfil med erkendelse

Under retssagen fremlagde anklageren et bevis i form af en 27 minutter lang lydfil. Lydfilen kunne dog ikke afspilles på grund af tekniske vanskeligheder, så det blev en udskrift i stedet.

På lydfilen optræder datteren og hendes far, hvor datteren, efter at have set en film med sin far, spørger faren, hvorfor han gjorde de ting mod hende, og hvordan han kunne gøre det. De diskuterer derefter, hvornår misbruget startede, hvor faren holder på, at det først startede da datteren var 13-14 år. Datteren er sikker på, at det startede da hun var 10 år gammel.

Straf kunne have været længere

Anklageren, Emil Folker, lægger vægt på, at havde overgrebene fundet sted efter d. 1. juli i år, så havde faderen muligvis fået en endnu hårdere straf. Der er nemlig indført nye regler for strafudmåling i voldtægtssager.

Den 48-årige mand har udbedt sig 14 dages betænkningstid.